Recenzije 14. listopada 2019.

Gdje možeš pojesti jesenska jela s potpisom Marina Medaka?

foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Ponovno smo posjetili Rougemarin City, lokal u samom centru grada koji već godinu i pol nudi kreativna, dobro pripremljena i cjenovno pristupačna jela.

Rougemarin City jedan u nizu uspješnih projekata chefa Marina Medaka. Otvoren je u veljači prošle godine u Petrinjskoj, s namjerom da bude ekstenzija Rougemarin bistroa u samom centru grada. 

U početku je jelovnik Rougemarin Cityja bio identičan onome u "originalnom" Rougemarinu, ali ponuda se postepeno prilagodila frekventnoj lokaciji i profilu gostiju. Primjerice, ponuda koktela je raznolikija nego u Rougemarin bistrou, ali zato je nešto oskudnija lista craft piva. Primjetne su i male razlike u izvedbi i prezentaciji jela, što se pripisuje kreativnoj slobodi chefova.

Ipak, cijene su uvijek jednake u oba lokala, baš kao i kriteriji za svaki tanjur. Uvjerila sam se u to i pri isprobavanju specijaliteta s aktualnog rujanskog jelovnika. Na ručak sam povela i food blogera Darka Kontina, koji je zaslužan za divne fotografije isprobanih jela. 

 

Možda vas zanima... Le Mika - dijamanti i francuske palačinke Kolumne

 

Ručali smo...

Kasni smo ručak u Rougemarin Cityju započeli tuna tartarom s ukiseljenim komoračem te aioli umakom s wasabijem. Tim u kuhinji uspio je zaista dobro izbalansirati okuse pa wasabi nije dominirao, već je naknadno peckao. Tuna je bila izvanredna, blaga, ugodnog mirisa i primamljive roze boje, a prezentacija također nije razočarala. 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Objed smo nastavili mariniranim pačjim prsima, kremom od batata, poširanim kruškama i ukiseljenim radičem. Mekana i sočna prsa najprije su kuhana tehnikom sous vide, a potom su pečena. Iznutra su bila roskasta, dok je korica izvana bila zapečena i hrskava. Gusta i glatka krema od batata i slatkasta, osvježavajuća kruška bile su odlična nadopuna – i vizualno i gustativno. 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

...i zasladili se

 Za kraj nam je poslužen kolač od bijele i tamne čokolade s malinama, najtraženiji desert u Rougemarinu. Riječ je od slastici „sagrađenoj“ od tamnog biskvita bez brašna, koji je mekan, lagan i vrlo sočan. Neočekivano su pahuljaste i blage i obje kreme, a lepršavom dojmu doprinose i, jasno, kiselkaste maline. 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Kao dodatan su desert bile poslužene craft praline koje za Rougemarin izrađuje 21-godišnja slastičarka Valentina Barusić. Puno je posvećenosti i strpljenja utrošeno u pripremu, ali ne i aditiva, zbog čega im je rok trajanja relativno kratak – do 15 dana. Dakle, ove praline nisu slastica koja se prenosi iz ruke u ruku i stoji u ormaru, već sofisticirana doza užitka koja se kupuje s namjerom. 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Vodili smo se time da praline ne bi trebale dugo stajati, odmah isprobali sve ponuđene i apsolutno se oduševili kombinacijom s malinom. Kasnim smo poslovnim ručkom bili kompletno zadovoljni, a iznos na računu dodatno nas je razveselio...

U Rougemarin cityju možete uštedjeti!

Unatoč tome što su cijene u Rougemarinu zaista pristupačne, svaka moguća ušteda je ugodno iznenađenje. Ako račun u četvrtak platite Mastercard® ili Maestro® karticom, dobit ćete čak 10% popusta na ukupan iznos. Kolokvijalan je naziv Mastercard četvrtak, a odnosi se na sve lokacije – Bistro Rougemarin, Rougemarin City, Bagel and Lobster Barr i obje Mesnice Santoku. 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.