Kolumne 26. lipnja 2018.

Le Mika - dijamanti i francuske palačinke

foto: Gastro Snob
gastro postao gastro.24sata.hr
Neki dan mi je seka poslala sliku s dijamantnim prstenom. Upitah ju ”Što si opljačkala zlatarnu Dodić?” Ona ”Zaručila sam se, budalo. Shannon mi je kupio prsten.” Upalila se crvena žarulja u Centralnom komitetu Majke svih vukojebina. Ovo je prvi put da netko iz Čučerja nosi dijamante na ruci.

Kako je Shannon, njezin dečko iz Australije tj. zaručnik, došao u Hrvatsku, morali smo to proslaviti. Rekao sam joj ”Čestitam seko. Vodim vas na nešto najskuplje. Idemo na palačinke.” Jednom se seka udaje i tad ne štedim.

Nedavno se u Teslinu iz Masarykove ulice preselio restoran Le Mika koji u ponudi ima fenomenalne slane i slatke francuske palačinke, a od nedavno i zanimljive doručke.

Sjeli smo se na terasu, a ja sam bahato naručio tri male pive. Seka je začuđeno pogledala… Rekao sam joj ”Ne brini se za lovu. Braco časti.”

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob

 

Seka je rekla da bi ona naručila neke palačinke s orasima. Nabacio sam joj prijeteći pogled, model Franjo Tuđman i rekao ”Palačinke s orasi, jedu siromasi. Nisi u Čučerju.” Ispričao sam se u njezino ime ljubaznoj konobarici i odlučio naručiti za sve troje, da ne dođe do daljnjih ekscesa. Za sebe sam odabrao skromnu palačinku s dimljenim lososom.

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob

 

Shannon se složio da je palačinka s piletinom najbolji odabir za njega, a seka se odlučila za palačinku s pancetom iako je Shannon Adventist. U Čučerju se ne mari previše za tuđe vjerske osjećaje. Samo je jedan BOG, a on voli svinjetinu. Haleluja.

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob  | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob


Gledao sam ih kako se zaljubljeno drže za ruku i u trenucima najveće romantike, prekinuo Gospodare prstenova i upitao seku ”Kako znaš da nije cirkon? Prodavao sam takve na okretištu u Dubravi.” Seka: ”Shannon je pilot. Ne bi mi nikad kupio cirkon.” Rekoh joj ”Zar nisi čula za onu latinsku: Hanibal ante portas!” U prijevodu – Ne vjeruj pilotima ni kad darove donose."

Pogledao sam na sat i shvatio da je vrijeme za Čučerski test ljubavi. Ako ga položi, Shannon je pravi odabir za moju sestru.

Naručio sam čašu Prosecca i ubacio dijamantni prsten unutra. Čekali smo da vidimo dal’ će promijeniti boju. Prsten je ostao isti, a Shannonu je pao kamen sa srca. Ili je ovo najbolja kopija koju sam vidio ili je Shannon stvarno savršen odabir za moju seku. Rekao sam mu ”Dobro došao u obitelj. Seka je prodana.”

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob

 

Proslava zaruka bez slatkog je kao Australija bez klokana. 

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob  | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob  | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob

 

Ovako dobre palačinke još nikad nismo probali. Ovo poručujem roditeljima – nabijem vas na orahe i pekmez!

Morali smo malo razgledati i sjajno uređenu unutrašnjost novootvorenog restorana prije nego ga napustimo punih želuca.

 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob


Za kraj priče, jedna fotka novozaručenog para koji će živjeti dugo i sretno u zemlji u kojoj vas apsolutno sve može ubiti (pauk, klokan, koala, morski pas, meduza, raža, zmija, sunce…). 
 

 | Author: Gastro Snob foto: Gastro Snob

 

LE MIKA

Nikole Tesle 14

mob: 098 984 3395

www.lemika.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.