Ljeto u Zagrebu konačno može početi! Ekipa iz sada već dobro poznatog Boogie Laba iz zagrebačkog Parka kneževa pripremila je pravo ljetno iznenađenje. Ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno sa chefom i konzultantom Dinom Galvagnom tim Boogie Laba, predvođen Karlom Vulinom, ponosno predstavlja sladolede iz Ice Ice Baby menija koji osvajaju okusima, teksturama i maštovitim idejama za serviranje!
"Sladoled radimo od prirodnih sastojaka. Naš sladoled nije jako trajan, i zato ga radimo svaki dan. U procesu proizvodnje koristimo tekući dušik - to je vrlo praktična metoda jer se sladoled zamrzne tog trena. Naša slastičarka Josipa radi kornete na licu mjesta. U trenutku kad se zaprimi narudžba rade se friški korneti kako bi bili hrskavi i ukusni!", objasnio je Dino Galvagno.
"Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje. To je materijal koji je na minus 260 stupnjeva Celzija. Uz ostale sastojke za kornete ovdje koristimo brašno koje koristimo u pekari, a kao aditiv, radi bolje teksture, koristimo i sladno brašno - brašno od proklijale pšenice. Ona se tostira i melje i daje dodatan okus i strukturu!", dodatno je objasnio prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.
Sladolede nude u 5 okusa, od kojih su neki na mliječnoj, a neki na granita/sorbet bazi. Poslužuju se u šalici, kornetu, a ima i onih na štapiću.
Sve je servirano na uistinu poseban način. Korneti su izokrenuti, kao da su ‘pali’ u vaš tanjur, a štapić je polegnut na suncokretove sjemenke. No najposebniji način serviranja je onaj kako se servira granita od badema.
“Granita od badema tipična je za istočnu Siciliju. Služi se oko 11 sati pa sve do ručka, s toplim brioche pecivom i espressom, odnosno ristrettom – u tom slučaju (kad se dodaje kava) riječ je o graniti macchiati”, objasnio nam je Galvagno.
Zavirili smo u Boogiejev sladoledni meni i evo što smo pronašli… Gianduja – lješnjak, sladoled od cca 2 kuglice, domaći kornet, tostirani lješnjaci i slani karamel. Pistacchio s limunom su dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, krema od limuna te tostirane sjemenke buče. Granitu (tal. sorbet) od badema s espressom čine dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso ristretto.
Malina i marelica na štapiću su napravljene od sorbeta od maline i marelice, a štapić je serviran na tanjuru na kojem su miso karamelizirane sjemenke suncokreta. Gentelmans Popsicle se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirane duhanom s rye whiskeyjem, čokoladom i tostiranim lješnjacima.
Kušali smo sve osim zadnjeg sladoleda s viskijem. Pistacija je najbolja pistacija koju smo ikad probali, baš kao i lješnjak. Voćni sladoled na štapiću je baš jako voćan i osvježavajuć, dok nam je granita od badema uistinu ukusno otkriće. Jedva čekamo probati i alkoholizirani Gentlemans Popsicle…
A cijene? Po nama, za ovu kvalitetu koja se nudi, skroz su OK. Sve porcije sladoleda stoje 6 eura, osim voćnog sladoleda od maline i marelice na štapiću koji stoji 5 eura.