Recenzije 19. lipnja 2023.

Sladoledi iz Boogie Laba obaraju s nogu!

Boogie Lab
Boogie Lab - Dino Galvagno i Karlo Vulin foto: Filip Popović
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebački Boogie Lab predstavio je novu ponudu sladoleda koji se prave na licu mjesta pred gostom, a dolaze u 5 okusa - Pistacchio s limunom, Gianduja - lješnjak, Granita (tal. sorbet) od badema s espressom, Malina i marelica na štapiću te Gentelmans Popsicle (sladoled aromatiziran duhanom s rye whiskeyjem)

Ljeto u Zagrebu konačno može početi! Ekipa iz sada već dobro poznatog Boogie Laba iz zagrebačkog Parka kneževa pripremila je pravo ljetno iznenađenje. Ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno sa chefom i konzultantom Dinom Galvagnom tim Boogie Laba, predvođen Karlom Vulinom, ponosno predstavlja sladolede iz Ice Ice Baby menija koji osvajaju okusima, teksturama i maštovitim idejama za serviranje!

 | Author: Filip Popović Granita (tal. Sorbet) od badema s espressom foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović Lješnjak i pistacija u kornetu foto: Filip Popović

"Sladoled radimo od prirodnih sastojaka. Naš sladoled nije jako trajan, i zato ga radimo svaki dan. U procesu proizvodnje koristimo tekući dušik - to je vrlo praktična metoda jer se sladoled zamrzne tog trena. Naša slastičarka Josipa radi kornete na licu mjesta. U trenutku kad se zaprimi narudžba rade se friški korneti kako bi bili hrskavi i ukusni!", objasnio je Dino Galvagno.

 | Author: Filip Popović U postupku se koristi tekući dušik foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović U postupku se koristi tekući dušik foto: Filip Popović

"Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje. To je materijal koji je na minus 260 stupnjeva Celzija. Uz ostale sastojke za kornete ovdje koristimo  brašno koje koristimo u pekari, a kao aditiv, radi bolje teksture, koristimo i sladno brašno - brašno od proklijale pšenice. Ona se tostira i melje i daje dodatan okus i strukturu!", dodatno je objasnio prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.

 

Boogie Lab Možda vas zanima... Otvorio se Boogie Lab, kušali smo sva tri menija Recenzije

 

Sladolede nude u 5 okusa, od kojih su neki na mliječnoj, a neki na granita/sorbet bazi. Poslužuju se u šalici, kornetu, a ima i onih na štapiću.

Sve je servirano na uistinu poseban način. Korneti su izokrenuti, kao da su ‘pali’ u vaš tanjur, a štapić je polegnut na suncokretove sjemenke. No najposebniji način serviranja je onaj kako se servira granita od badema.

 | Author: Filip Popović Korneti se rade na licu mjestu, u trenutku kad se zaprimi narudžba foto: Filip Popović

“Granita od badema tipična je za istočnu Siciliju. Služi se oko 11 sati pa sve do ručka, s toplim brioche pecivom i espressom, odnosno ristrettom – u tom slučaju (kad se dodaje kava) riječ je o graniti macchiati”, objasnio nam je Galvagno.

Zavirili smo u Boogiejev sladoledni meni i evo što smo pronašli… Gianduja – lješnjak, sladoled od cca 2 kuglice, domaći kornet, tostirani lješnjaci i slani karamel. Pistacchio s limunom su dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, krema od limuna te tostirane sjemenke buče. Granitu (tal. sorbet) od badema s espressom čine dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso ristretto.

 | Author: Filip Popović Malina i marelica na štapiću - odlično voćno osvježenje foto: Filip Popović

Malina i marelica na štapiću su napravljene od sorbeta od maline i marelice, a štapić je serviran na tanjuru na kojem su miso karamelizirane sjemenke suncokreta. Gentelmans Popsicle se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirane duhanom s rye whiskeyjem, čokoladom i tostiranim lješnjacima.

 | Author: Filip Popović Boogie Lab sladoledi foto: Filip Popović

Kušali smo sve osim zadnjeg sladoleda s viskijem. Pistacija je najbolja pistacija koju smo ikad probali, baš kao i lješnjak. Voćni sladoled na štapiću je baš jako voćan i osvježavajuć, dok nam je granita od badema uistinu ukusno otkriće. Jedva čekamo probati i alkoholizirani Gentlemans Popsicle…

A cijene? Po nama, za ovu kvalitetu koja se nudi, skroz su OK. Sve porcije sladoleda stoje 6 eura, osim voćnog sladoleda od maline i marelice na štapiću koji stoji 5 eura.

 | Author: Filip Popović Dino Galvagno i Karlo Vulin foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović Boogie Lab sladoledi foto: Filip Popović  | Author: Filip Popović Boogie Lab sladoledi foto: Filip Popović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.