Ljeto u Zagrebu konačno može početi! Ekipa iz sada već dobro poznatog Boogie Laba iz zagrebačkog Parka kneževa pripremila je pravo ljetno iznenađenje. Ususret najavljenim paklenim vrućinama u Zagrebu, zajedno sa chefom i konzultantom Dinom Galvagnom tim Boogie Laba, predvođen Karlom Vulinom, ponosno predstavlja sladolede iz Ice Ice Baby menija koji osvajaju okusima, teksturama i maštovitim idejama za serviranje!
Granita (tal. Sorbet) od badema s espressom
Lješnjak i pistacija u kornetu
"Sladoled radimo od prirodnih sastojaka. Naš sladoled nije jako trajan, i zato ga radimo svaki dan. U procesu proizvodnje koristimo tekući dušik - to je vrlo praktična metoda jer se sladoled zamrzne tog trena. Naša slastičarka Josipa radi kornete na licu mjesta. U trenutku kad se zaprimi narudžba rade se friški korneti kako bi bili hrskavi i ukusni!", objasnio je Dino Galvagno.
U postupku se koristi tekući dušik
U postupku se koristi tekući dušik
"Tekućim dušikom dobivamo najbrže smrzavanje. To je materijal koji je na minus 260 stupnjeva Celzija. Uz ostale sastojke za kornete ovdje koristimo brašno koje koristimo u pekari, a kao aditiv, radi bolje teksture, koristimo i sladno brašno - brašno od proklijale pšenice. Ona se tostira i melje i daje dodatan okus i strukturu!", dodatno je objasnio prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.
Sladolede nude u 5 okusa, od kojih su neki na mliječnoj, a neki na granita/sorbet bazi. Poslužuju se u šalici, kornetu, a ima i onih na štapiću.
Sve je servirano na uistinu poseban način. Korneti su izokrenuti, kao da su ‘pali’ u vaš tanjur, a štapić je polegnut na suncokretove sjemenke. No najposebniji način serviranja je onaj kako se servira granita od badema.
Korneti se rade na licu mjestu, u trenutku kad se zaprimi narudžba
“Granita od badema tipična je za istočnu Siciliju. Služi se oko 11 sati pa sve do ručka, s toplim brioche pecivom i espressom, odnosno ristrettom – u tom slučaju (kad se dodaje kava) riječ je o graniti macchiati”, objasnio nam je Galvagno.
Zavirili smo u Boogiejev sladoledni meni i evo što smo pronašli… Gianduja – lješnjak, sladoled od cca 2 kuglice, domaći kornet, tostirani lješnjaci i slani karamel. Pistacchio s limunom su dvije kuglice sladoleda, kornet iz LAB-a, krema od limuna te tostirane sjemenke buče. Granitu (tal. sorbet) od badema s espressom čine dvije kuglice granite od badema, sicilijanski brioche i espresso ristretto.
Malina i marelica na štapiću - odlično voćno osvježenje
Malina i marelica na štapiću su napravljene od sorbeta od maline i marelice, a štapić je serviran na tanjuru na kojem su miso karamelizirane sjemenke suncokreta. Gentelmans Popsicle se sastoji od dvije kuglice sladoleda aromatizirane duhanom s rye whiskeyjem, čokoladom i tostiranim lješnjacima.
Boogie Lab sladoledi
Kušali smo sve osim zadnjeg sladoleda s viskijem. Pistacija je najbolja pistacija koju smo ikad probali, baš kao i lješnjak. Voćni sladoled na štapiću je baš jako voćan i osvježavajuć, dok nam je granita od badema uistinu ukusno otkriće. Jedva čekamo probati i alkoholizirani Gentlemans Popsicle…
A cijene? Po nama, za ovu kvalitetu koja se nudi, skroz su OK. Sve porcije sladoleda stoje 6 eura, osim voćnog sladoleda od maline i marelice na štapiću koji stoji 5 eura.
Dino Galvagno i Karlo Vulin
Boogie Lab sladoledi
Boogie Lab sladoledi