Recenzije 31. srpnja 2017.

Top 7 najboljih vinskih barova Zagreba

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto je, Metropola je naoko pusta, ali čim sunce malo zađe – vrijeme je za guštanje u najboljim svjetskim i domaćim vinima!

Upitali smo naše eminentne obožavatelje ovog divnog pića (Ivan Vrban, Tomislav Stiplošek, Julio Frangen, Marija Vukelić, Irena Lučić, Ivo Kozarčanin, Saša Špiranec) da nam preporuče gdje bi bilo najbolje uživati u čašici – dvije. Nadamo se da ćemo vas njihovim i našim preporukama „potjerati“ u grad, kao i da ćete nam i vi dati još koji savjet!

1. Wine Bar Basement
Tomićeva 5

Basement je smješten na atraktivnoj lokaciji, odmah do početka zagrebačke Uspinjače i na ulazu u poznati Art park. Ovdje se uz predivan pogled s terase na Tomićevu i Ilicu može kušati oko 90 hrvatskih vina, od kojih većinu možete dobiti i na čaše.

Uz to vam svakako preporučujemo regionalne plate sireva, šunki iz pršuta na koje je osoblje lokala iznimno ponosno. Mjesto s pogledom, za dušu...

 | Author: Facebook foto: Facebook

2. Bastion No. 19
Masarykova 19

Smješten u Masarykovoj ulici u znamenitoj secesijskoj zgradi Kuća Kallina, ovaj sjajan bar donosi vam svoj snažan karakter na stol, zahvaljujući hrabrom i brižnom odabiru vina, piva, destilata i kave.

Bilo da ste raspoloženi za ugodno ispijanje vrhunske kave prijepodne ili da želite s nama podijeliti strast prema raznim pićima koja odlikuje izvrsnost, isprobajte nešto novo i drugačije što će odgovarati vašem afinitetu. Nemamo što dodati ovom PR tekstu, osim da je sve – istina!

 | Author: Facebook foto: Facebook

3. Bellucci Coffee & Wine bar
Višnjevac 4 (kod Baštijanove)

Osim ugodnog prostora u čijem dizajnu ništa nije prepušteno slučaju pa su i jelovnici presvučeni u kožu okrznutu monsunima - ovaj šarmantni kvartovski city break nudi solidnu vinsku kartu od cca 70 vrsta vina po izboru i cijenama opet kvartovski prilagođenim (kvalitetna vina već od 13 kn po čaši), craft piva i žestice poput prve američke vodke Tito's , fine ginove te veći izbor rakija Aura i Jacopo Poli.

 | Author: Facebook foto: Facebook

4. Bornstein Wine Bar & Shop
Kaptol 19

Vaša potraga za enološkim savršenstvom završava na ovoj adresi - dobrodošli na stranice prve i najstarije vinoteke u Hrvatskoj! Nedaleko od zagrebačke Katedrale u stoljetnoj kanoničkoj kuriji, u nadsvođenom podrumu na Kaptolu 19. još davnih devedesetih godina prošlog stoljeća krenula je priča o novoj obnovljenoj hrvatskoj vinskoj sceni.

Bio je to kao što je i danas, vinski hram kojem hodočaste ljubitelji i znalci ali i oni koji u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima žele naučiti nešto više i upoznati se s domaćim i svjetskim vinskim sortama u posebnom okruženju i iz prve ruke. Ovdje vas očekuje najbolji izbor hrvatskih vina, selekcija više stotina vina iz cijelog svijeta, ekstra djevičanska maslinova ulja, istarski tartufi te slani i slatki deserti.

 | Author: Facebook foto: Facebook


5. Cheese bar
Ulica Augusta Cesarca 2

Odmah iza ugla centralnoga gradskog trga nalazi se Cheese bar. Mjesto je to gdje na miru i u duhu starih vremena možete uživati isključivo u hrvatskim vinima, i to oko devedesetak etiketa, koje se sve toče na čaše. Tu su i pršut, kulen te istarska kobasica u stalnoj ponudi, a ako naletite danas (u utorak oko podneva) - čeka vas žgvacet od boškarina! Tko će kuhati kući po ovoj vrućini...

Uglavnom, jednom kad zasjednete na ugodnu terasu u apsolutnom centru metropole - teško da ćete se poželjeti maknuti.

 | Author: Facebook foto: Facebook

6. Pod Zidom
Pod Zidom 5

Bistro & Wine Bar u srcu Zagreba pruža nezaboravan pogled na Katedralu, vrhunsku vinsku kartu i veliki izbor jela, po čemu se baš i ne ubraja u klasične vinske barove, ali kad mu ne možemo odoljeti...

Friška roba s Dolca i vina Gravnera, Batiča, Tomca, Šembera Bibicha, Krauthakera, Miloša i brojnih drugih, te vlastita etiketa, dovoljan su poziv da provedete večer u srcu metropole.

 | Author: Facebook foto: Facebook

7. Wine bar Vino
I.B. Mažuranić 13, Malešnica

Osim što je i vinski, Vino je i prvi pravi zagrebački martini bar, dapače, i prvi u Hrvatskoj!

Sjajna atmosfera, kvalitetan izbor vina i sjajne grickalice, skoro pa da su razlog da se doselite u zagrebačku Malešnicu!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.