Recenzije 04. rujna 2018.

Uz vino i dobro društvo, blatnjav teren je dodatna avantura

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Peto izdanje najzabavnije atletske utrke u Hrvatskoj, Istrian Wine Runa, okupilo je umaškom Stella Marisu natjecatelje iz čak 36 zemalja širom svijeta. Unatoč kiši koja je prethodila samoj utrci odlučni trkači nisu se dali smesti te su atraktivnu trasu utrke, koja prolazi kroj slikovite krajolike sjeverozapadne Istre, istrčali do samoga kraja.

U izazovnim uvjetima najbolje se snašao Marek Pesta iz Češke, koji je s vremenom 3:04:36 slavio u kategoriji maratona ispred drugoplasiranog Michaela Schäfera iz Njemačke. Tako je drugu godinu zaredom glavna nagrada, količina vrhunskog istarskog vina u protuvrijednosti težine pobjednika, otišla izvan granica Hrvatske. Među maratonkama, najbrža je bila Neža Mravlje iz susjedne nam Slovenije, koja je istrčala Istrian Wine Run maraton s vremenom 3:16:41. Koliko je njezin rezultat odličan govori i činjenica da je Neža bila 3. najbrža maratonka ako gledamo i muške i ženske rezultate, a druga u ženskoj konkurenciji, Yen Chen Chuang iz Tajvana, zaostala je čak 1 sat i 2 minute za odličnom Slovenkom.

 | Author: Promo foto: Promo

U kategoriji polumaratona pobjedu je odnio Nizozemac Nick Van der Poel, dok je drugoplasirani bio Georg Schweighofer iz Austrije. Među ženama, slavila je Talijanka Elisa Turolo koja se tako nakon drugog mjesta prošle godine popela na najvišu stepenicu Istrian Wine Runa. Druga u kategoriji polumaratona završila je Vajda Zsuzsanna iz Mađarske. Najzabavnija, a po mnogima i najzanimljivija kategorija zasigurno je štafeta (3 x 7 km) u kojoj je prvo mjesto odnijela ekipa SIN2DRAK u sastavu: Ivica Sinčić, Petko Drakulić i Edvin Drakulić.

 | Author: Promo foto: Promo


„Nastupilo je 800 natjecatelja iz 36 zemalja svijeta u tri kategorije seniorske utrke i dječjoj utrci koja je prethodila svemu. Natjecatelji su mogli birati između maratona koji je startao u Momjanu te polumaratona i štafeta koje su krenule iz Brtonigle. Samoj utrci prethodilo je nevrijeme sa značajnom količinom padalina koje su natopile zemljane putove kroz vinograde što je značajno otežalo trčanje, ali dodalo svemu jednu novu, pomalo pustolovnu i zabavnu notu. Kada se k tome još pridoda 17 okrjepnih stanica od kojih je 12 vinskih – na kojima su natjecatelji degustirali vina ponajboljih istarskih vinara i pri tome se zabavljali uz mnogobrojne glazbene izvođače, zabava je bila zagarantirana“, istaknuo je direktor utrke Senad Hodžić, pritom dodavši: „Dodatno bih se zahvalio svim sudionicima koji su se vedro suočili s nepovoljnim terenom i u pravom sportskom duhu priveli ovogodišnju 'pustolovnu' utrku kraju“.

 | Author: Promo foto: Promo

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i degustiranje vrsnih istarskih vina. Održava se petu godinu zaredom s ciljem promocije vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz osiguravanje dodatnog i inovativnog turističkog sadržaja. Na atraktivnoj trasi koja spaja živopisni Momjan, Brtoniglu, Buje i Umag, veseli trkači imali su prilike kušati različita vina od čak 15 renomiranih istarskih vinara poput: Vina Prelac, Vina Sinković, Vina Kozlović, Vina Franković, Vina Gambaletto, Vina Celega, Vina Veralda, Vina Cattunar, Vina Ravalico, Vina Capo, Vina Novacco, Vina Coronica, Vina Degrassi, Vina Benčić i Vina Cuj.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.