Recenzije 12. rujna 2016.

Gastronomska adresa koja oduševljava ambijentom i kuhinjom

Voncimer
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Autori novog koncepta restorana Voncimer i njegovi domaćini, Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov, željeli su ponuditi moderan, ali ugodan ambijent te stvoriti atmosferu pravog dnevnog boravka u kojem će se gosti osjećati kao u svom vlastitom domu.

Voncimer, popularni stari zagrebački izraz za dnevnu sobu, povezan je s domom, obitelji i dobrim starim vremenima… Upravo takav ugođaj pruža prostor tek par minuta udeljen od centra metropole.

Autori novog koncepta restorana Voncimer i njegovi domaćini, Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov, željeli su ponuditi moderan, ali ugodan ambijent te stvoriti atmosferu pravog dnevnog boravka u kojem će se gosti osjećati kao u svom vlastitom domu.

Voncimer | Author: Promo foto: Promo

Za koncept savršene jednostavnosti u restoranu Voncimer pobrinuo se chef Kostiantyn Lukianenko koji ima 15 godina iskustva u kreiranju jela raznih svjetskih kuhinja te nudi sofisticirane okuse dobivene iz jednostavnih namirnica. Radeći u poznatim restoranima u Krakovu, u Italiji (Borgo San Luigi, Toskana), Ukrajini i Rusiji te za jednu mediteransku kruzersku kompaniju, stekao je bogato znanje koje je prenosio učenicima škole kulinarstva Al Cuisine u Kharkovu u Ukrajini.

Voncimer | Author: Promo foto: Promo

Za stvaranje svojih jela, inspiraciju pronalazi u putovanjima, susretima i komunikaciji s poznatim kuharima i zanimljivim ljudima. Lukianenko naglašava kako je njegova želja ponuditi klasične recepte iz cijeloga svijeta (uglavnom srednja Europa, Francuska i Italija) u moderniziranom stilu te dodaje kako će njegova jela biti s daškom Ukrajine jer gostima restorana želi predstaviti najukusnija jela svoje kuhinje.

Tako će gosti restorana imati priliku kušati Varenyke, tradicionalne ukrajinske valjuške punjene svinjetinom ili svinjskom jetricom s umakom od vrhnja i hrena.

Voncimer | Author: Promo foto: Promo

Uz najbolje specijalitete Ukrajine, ali i klasična jela iz Hrvatske i cijeloga svijeta, sjajno se slaže domaći pečeni kruh s prženim lukom ili smokvama i šljivama te grisini s maslacem. Kruh je prva liga, mekan i sočan poput najbolje orahnjače. Specijalitet dana je pak - pijetao u vinu!

Voncimer | Author: Promo foto: Promo

U restoranu Voncimer, osvježiti se možete i domaćim sokovima – Morsom, tradicionalnim ukrajinskim i ruskim napitkom od brusnice s dodatkom cimeta, vanilije, zvjezdastog anisa i klinčića te limunadom od naranče i mente. Morso podsjeća na kuhano vino od voća - morate ga probati!

„S dovoljno snage, vjere i strasti za stvaranjem novog i jedinstvenog odlučili smo ponuditi spoj tradicionalnog i modernog na jednom mjestu.‟ ističu Tetiana i Andrii te dodaju „Naši gosti tijekom dana mogu imati poslovne sastanke, dok se tijekom večeri mogu opustiti uz najbolja jela i pomno odabrana vina‟.

Vinska karta sažeta je po volumenu, ali istovremeno pokriva sve važne stilske kategorije, s vinima inteligentnog omjera cijene i kvalitete, koja prirodno nadopunjavaju jela iz jelovnika, a u ukupnosti čine ponudu originalnom i djelomično hrabrom jer na restoransku scenu donosi i nekoliko novih nezavisnih imena manjih vinarskih kuća. Istaknuo je autor vinske karte Saša Špiranec.

Ugodan ambijent, ukusna i inovativna hrana te pomno odabrana vina uz sasvim pristupačne cijene garantiraju sjajan provod. Još kad se zaljubite u originalan sorbet...

Posjetite Facebook stranicu restorana Voncimer za detalje, želimo vam dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.