Recenzije 17. svibnja 2023.

Zašto kupiti energetski učinkovit hladnjak?

foto: Gorenje
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad kupujemo novi kućanski uređaj, nadamo se i očekujemo da će trajati desetljećima. Ne samo zato što takva kupnja podrazumijeva veći trošak, već i kako bi se izbjeglo stvaranje elektroničkog otpada i onečišćenje planeta. Suočeni s odlukom o izboru najtrajnijeg i najodrživijeg hladnjaka, mogli bismo razmotriti kvalitetu materijala korištenih pri izradi aparata i energetsku učinkovitost odabranog uređaja.

Kvalitetni materijali za manje otpada

Kvalitetni materijali ne samo da mogu produžiti životni vijek uređaja, nego nam mogu pomoći uštedjeti naše resurse i na druge načine. Većina nas se već suočila sa zastrašujućim zadatkom čišćenja hladnjaka i bacanjem pokvarene hrane i proizvoda kojima je istekao rok trajanja, a koji su se skrivali negdje u stražnjem dijelu hladnjaka. Pravi materijali mogu pružiti optimalnu okruženje za čuvanje hrane i pomoći nam u smanjivanju bacanja hrane. Jedan od vodećih proizvođača kućanskih uređaja, Gorenje, osmislio je posebne modele hladnjaka sa stražnjom stijenkom od pravog nehrđajućeg čelika. Ova posebna stijenka ima više ventilacijskih otvora koji pomažu ravnomjernoj raspodjeli hladnog zraka u svakom dijelu hladnjaka. To nam pomaže smanjiti bacanje hrane do kojeg često dolazi zbog nepravilnog rada starog uređaja s velikim promjenama temperature.

Kvalitetni materijali za bolju energetsku učinkovitost

U kategoriji malih i velikih kućanskih aparata, modeli s većom energetskom učinkovitošću tretiraju se kao održiviji. Gorenje, primjerice, koristi inverterski kompresor koji je tiši, dugotrajniji i troši manje energije od klasičnog. Ova nova tehnologija može smanjiti temperaturne promjene u hladnjaku, čak i kada su vrata otvorena, čime se štedi količina električne energije. Stražnja stijenka od nehrđajućeg čelika pridonosi boljem učinku hlađenja i učinkovitijem načinu održavanja niske temperature unutar hladnjaka te utječe na potrošnju energije Gorenje hladnjaka.

 | Author: Gorenje foto: Gorenje

Kvalitetni materijali za elegantan izgled

U današnje vrijeme kvalitetni materijali korišteni u pametnim uređajima često izgledaju iznimno sofisticirano, donoseći ne samo kvalitetu i ekološki osviještenu kupnju, već i elegantan izgled u naš dom.

Kvalitetni materijali mogu produžiti životni vijek uređaja, smanjiti potrošnju električne energije kao i količinu otpada kojeg proizvodimo.

Odmah napuni novi hladnjak omiljenim namirnicama jer uz svaki Gorenje NoFrost hladnjak kupljen u razdoblju od 08.05. do 30.06.2023. dobivaš Konzum poklon bon u vrijednosti od 30 € do 50 €! Saznaj više na gorenje.hr.