Recenzije 21. listopada 2022.

Znamo gdje u Zagrebu možeš pojesti najbolji poke bowl!

Poke bowl
Fisherija, prepoznatljiva po kvalitetnim ribljim proizvodima i sushiju vrhunske recepture, odnedavno u ponudi ima novo jelo - popularne poke zdjelice. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Posljednjih mjeseci uhodani tim delikatesnog ribljeg shopa Fisherija marljivo je radio na svom novom proizvodu. Riječ je o poke zdjelicama koje rade uz vrhunske chefove i najkvalitetnije namirnice u novom proizvodnom pogonu u blizini Kvaternikovog trga u Zagrebu.

Jedna od najpopularnijih zagrebačkih delikatesnih trgovina, Fisherija, prepoznatljiva po kvalitetnim ribljim proizvodima i sushiju vrhunske recepture, odnedavno u ponudi ima novo jelo. Riječ je o poke bowl, havajskom specijalitetu koji svojim bojama, mirisima i ono najvažnije – okusima pruža rapsodiju okusa i pravo gastronomsko uživanje. 

Na kreiranju novog jela vrijedni tim Fisherije radio je nekoliko mjeseci pod vodstvom sushi majstora i glavnih chefova Fisherije Fabiana Šaravanje i Martina Kralja.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Glavni chefovi Fisherije Fabian Šaravanja i Martin Kralj. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Poke iz Fisherije je jedan od najboljih kojeg smo probali u Zagrebu! 

U petak smo imali priliku posjetiti Fisherijin novootvoreni proizvodni pogon na Maksimirskoj cesti u Zagrebu, pogledati proces izrade sushija i pokea te isprobati poke u dvije primamljive varijante. 

U Fisheriji je svaka poke zdjelica od početka do kraja ručno napravljena od najkvalitetnijih sastojaka.  Naime, chefovi svako jutro pripremaju sushi i poke zdjelice koje potom dostavljači razvoze na pet lokacija u Zagrebu.  

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL U Fisheriji je svaka poke zdjelica od početka do kraja ručno napravljena od najkvalitetnijih sastojaka.   foto: Željko Hladika/PIXSELL

Oduševila nas je pedantnost, marljivost i predanost chefova i sushi majstora koji svaku sushi rolicu i svaku poke zdjelicu izrađuju ručno s namirnicama vrhunske kvalitete. U Fisheriji posebno paze na svježinu, pa chefovi pripremaju sushi i poke nekoliko puta u danu kako bi u njihovim poslovnicama kupci u svakom trenutku mogli kupiti svježe pripremljene obroke.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Izrada poke zdjelica u Fisheriji. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Dostupne su dvije slasne verzije pokea - sipa pesto i mango losos

Poke zdjelice u Fisheriji rade u dvije artisan varijante; sipa pesto i mango losos. Sitno rezane kockice lososa ili sipe kombiniraju se s rižom obojenom crnilom sipe, zdravim dodatcima i ukusnim umacima. Isprobali smo obje varijante, a u nastavku pročitajte naše dojmove.

Poke s lososom bio je iznimno sočan, porcija je bila obilna, a sve je bilo sjajno začinjeno! Ovaj je poke sačinjen od riže obojene crnilom sipe, lososa, kockica manga, ljubičastog luka, pirea od manga, baby špinata, majoneze i furikake (miksa začina). 

Losos je mekan i svjež, umak je odlično sljubljen s ostalim sastojcima, a moramo spomenuti i boje u zdjelici zbog kojih jelo izgleda jako primamljivo. Ljubitelji slatko – slanih kombinacija uživat će u ovom zaista ukusnom i zasitnom jelu.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Ručno rađeni tradicionalni poke bowl sa sushi rižom, lososom i ukusnim dodatcima. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Druga isprobana zdjelica fantastična je kombinacija sipe, sushi riže i domaćeg pesta od bosiljka. Iako na prvu zvuči neobično, okusi u ovoj zdjelici su savršeno izbalansirani. Sipa je kuhana, pa je ovo jelo idealan izbor za sve koji ne preferiraju sirovu ribu.

 Riža, crnilo sipe, rižin ocat, šećer, avokado, špinat, kuhane kockice sipe i ukiseljeni daikon, u ovoj su poke zdjelici izvrsno sljubljeni s pestom od majoneze, bosiljka, pinjola, češnjaka i grana padane. Jelo je zdravo, ukusno i zasitno te je odličan izbor za ručak tijekom radnog dana. Cijena poke zdjelice je 79,90 kuna. 

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Ručno rađeni tradicionalni poke bowl sa sushi rižom, sipom i pestom od bosiljka. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Vrhunski sushi u ‘to go’ verziji

Uz ukusne poke zdjelice, u ponudi Fisherije je i vrhunski sushi nigiri, hosomaki i uramaki u verzijama s lososom, tunom ili vegetarijanski. Tu je i nigiri ebi s kozicama te age ebi uramaki s kozicama paniranim u panko mrvicama, california rolica s jadranskim kozicama te mnoštvo drugih ukusnih varijanta sushija.

Sushi iz Fisherije je zaista kvalitetan, svjež i jako ukusan. Riža nije suha, sushiji su lijepo i uredno složeni, a kombinacije su ukusne i sočne. Količina je dovoljna za jedan pristojan ručak.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Sushi box možeš kupiti u Fisheriji ili naručiti putem dostavnog servisa Wolt. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Cijene sushi kutija kreću se između 60 i 140 kuna ovisno o veličini i sastavu kutije. U Fisheriji također možeš kupiti očišćenu i filetiranu ribu, kozice i škampe, školjke, ali i proizvode poput ribljeg temeljca i mariniranih slanih inćuna.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Vrhunski sushi u 'to go' verziji možeš kupiti u Fisherija trgovinama diljem Zagreba. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Peta poslovnica Fisherije otvorena je na Trešnjevci

Fisherijine proizvode možeš kupiti na pet lokacija u Zagrebu. Osim na Maksimiru (Bukovačka cesta 27), riblji asortiman, sushi i poke možete kupiti i na Jarunu (Pakoštanska 5), u Novom Zagrebu (Stonska 1a), u centru na adresi Britanski trg 1, a na svoje su došli i stanovnici Trešnjevke, jer je Fisherija svoju petu lokaciju nedavno otvorila u Baštijanovoj ulici. Ako si u gužvi, možeš zatražiti i dostavu putem dostavnog servisa Wolt. 

Sve novosti možeš pratiti na njihovim Facebook i Instagram profilima, a cjelokupnu ponudu potraži i na web stranici.

 | Author: Željko Hladika/PIXSELL Fisherijine proizvode možeš kupiti na pet lokacija u Zagrebu. foto: Željko Hladika/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.