Recepti 13. listopada 2014.

Baklava na tuniški način

gastro postao gastro.24sata.hr
Tuniške baklave su bolje što ima više slojeva tijesta, a umjesto maslaca upotrijebite ulje.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 346

Potrebno vam je

  • 1000 g tijesto za baklavu
  • 1250 g orah, sirovi
  • 500 g maslac, neslani
  • 1 šalica med, vrcani
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica kardamon u prahu

Priprema

  1. Za nadjev izmiješajte šećer, orahe i kardamom. Ostavite sa strane.
  2. Posudu za pečenje namastite maslacem. Stavite list tijesta pa ga premažite žlicom maslaca. Postupak ponovite s 15 listova tijesta
  3. Prvi list tijesta premažite s pola pripremljenog punjenja. Na to poslažite pet listova tijesta premazanih maslacem.
  4. Prvi list tijesta premažite s pola pripremljenog punjenja. Na to poslažite pet listova tijesta premazanih maslacem. Ostatak nadjeva stavite na tijesto. Na nadjev stavite 15 listova tijesta premazanih maslacem.
  5. Narežite baklavu na rombove. Prelijte ostatkom maslaca. Pecite pola sata na 180°C.
  6. Baklave prelijte medom.

Tuniške baklave su bolje što ima više slojeva tijesta, a umjesto maslaca upotrijebite ulje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.