gastro postao
Tuniške baklave su bolje što ima više slojeva tijesta, a umjesto maslaca upotrijebite ulje.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 346
Potrebno vam je
- 1000 g tijesto za baklavu
- 1250 g orah, sirovi
- 500 g maslac, neslani
- 1 šalica med, vrcani
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica kardamon u prahu
Priprema
- Za nadjev izmiješajte šećer, orahe i kardamom. Ostavite sa strane.
- Posudu za pečenje namastite maslacem. Stavite list tijesta pa ga premažite žlicom maslaca. Postupak ponovite s 15 listova tijesta
- Prvi list tijesta premažite s pola pripremljenog punjenja. Na to poslažite pet listova tijesta premazanih maslacem.
- Prvi list tijesta premažite s pola pripremljenog punjenja. Na to poslažite pet listova tijesta premazanih maslacem. Ostatak nadjeva stavite na tijesto. Na nadjev stavite 15 listova tijesta premazanih maslacem.
- Narežite baklavu na rombove. Prelijte ostatkom maslaca. Pecite pola sata na 180°C.
- Baklave prelijte medom.
Tuniške baklave su bolje što ima više slojeva tijesta, a umjesto maslaca upotrijebite ulje.
Izvor Skuhatćute