Recepti 13. listopada 2014.

Baklava s makom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne želite li preslatku baklavu, prepolovite sastojke za sirup, a za aromatičniji sirup u sastojke dodajte još malo ruma i vanilin šećer

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 69

Sirup

  • 500 ml voda
  • 250 g šećer, kristal
  • 1 kom limun

Ostalo

  • 300 g tijesto za baklavu
  • 4 kom jaje kokošje
  • 150 g šećer, kristal
  • 10 g prašak za pecivo
  • 150 ml ulje suncokretovo
  • 200 g jogurt (3.2% masti)
  • 350 g mljeveni mak

Priprema

  1. lzmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete pjenu. Dodajte ulje, prašak za pecivo, mak i jogurt pa sve dobro izmiješajte.
  2. U nauljenu posudu za pečenje stavite dva lista tijesta za baklavu i premažite dijelom nadjeva. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev, a na kraju završite s dva lista tijesta. Baklavu narežite na kocke ili trokute i pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C.
  3. Za sirup zavrijte vodu i šećer te kuhajte oko deset minuta. Na kraju dodajte limun narezan na ploške. Kad se ispeče, prelijte baklavu sirupom.

Ne želite li preslatku baklavu, prepolovite sastojke za sirup, a za aromatičniji sirup u sastojke dodajte još malo ruma i vanilin šećer

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.