gastro postao
Ne želite li preslatku baklavu, prepolovite sastojke za sirup, a za aromatičniji sirup u sastojke dodajte još malo ruma i vanilin šećer
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 69
Sirup
- 500 ml voda
- 250 g šećer, kristal
- 1 kom limun
Ostalo
- 300 g tijesto za baklavu
- 4 kom jaje kokošje
- 150 g šećer, kristal
- 10 g prašak za pecivo
- 150 ml ulje suncokretovo
- 200 g jogurt (3.2% masti)
- 350 g mljeveni mak
Priprema
- lzmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete pjenu. Dodajte ulje, prašak za pecivo, mak i jogurt pa sve dobro izmiješajte.
- U nauljenu posudu za pečenje stavite dva lista tijesta za baklavu i premažite dijelom nadjeva. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev, a na kraju završite s dva lista tijesta. Baklavu narežite na kocke ili trokute i pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 200°C.
- Za sirup zavrijte vodu i šećer te kuhajte oko deset minuta. Na kraju dodajte limun narezan na ploške. Kad se ispeče, prelijte baklavu sirupom.
Ne želite li preslatku baklavu, prepolovite sastojke za sirup, a za aromatičniji sirup u sastojke dodajte još malo ruma i vanilin šećer
Izvor Skuhatćute