gastro postao
Mirela Jurić, autorica Instagram profila Mimi.delish, u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, a pripremila nam je neodoljive birria tacose.
U kategoriji Video zvijezda kandidati su se istaknuli upravo svojim video receptima, a odličan recept za tacose snimila nam je Mirela, autorica profila Mimi.delish. Ova posebna vrsta tacosa pod imenom birria posebno je sočna i aromatična budući da se priprema poput mesnog gulaša u koji se umaču i sami tacosi. Kako ih je pripremila Mirela, pogledaj u nastavku.
Mirelu i njezin profil svojim glasom podrži ovdje!
Sastojci:
- 3 kg junećih rebara s kostima
- 2 bijela luka
- 2 žlice koncentrat rajčice
- 6 češnjeva češnjaka
- 2,5 l goveđeg temeljca
- Malo suncokretovog ulja
- 2 žlice mljevenog čilija (ukoliko ne možete nabaviti guajillo paprike)
- 6 listova lovora
- Malo svježeg origana
- 1 mala žlica cimeta
- Papar i sol
- Mozzarella i gauda sir (po želji)
- Tortilje
Priprema:
- Meso izrezati na manje komade, dobro ga posoliti i zapeći u teći na visokoj temperaturi dok ne posmeđi pa maknuti sa strane.
- U posudu dodati malo suncokretovog ulja i sitno nasjeckani luk te kuhati dok ne omekša, zatim dodati koncentrat rajčice, neka zamiriše i potom ubaciti usitnjeni češnjak.
- Kad je pustio miris, uliti goveđi temeljac, pomiješati i dodati chili, sve ostale začine i potom komade mesa.
- Poklopiti i neka se krčka otprilike dva sata na srednjoj temperaturi.
- Potom izvaditi meso i rastrgati ga uz pomoć vilice i zatim ide slaganje.
- Uzmite svježu tortilju i potpuno je umočite u temeljac.
- Stavite tortilju na tavu ugrijanu na malo višoj temperaturi te pospite nasjeckanim sirom
- Zatim dodajte istrgano meso, polijte jednom žlicom umaka, preklopite tortilju i zapecite dobro s obje strane.
- Poslužite s umakom, pico de gallom i uživajte!