Recepti Gastro zvijezda 2023. 11. prosinca 2023.

Birria tacosi - delicija iz riznice finih recepata Mimi delish

gastro postao gastro.24sata.hr
Mirela Jurić, autorica Instagram profila Mimi.delish, u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, a pripremila nam je neodoljive birria tacose.

U kategoriji Video zvijezda kandidati su se istaknuli upravo svojim video receptima, a odličan recept za tacose snimila nam je Mirela, autorica profila Mimi.delish. Ova posebna vrsta tacosa pod imenom birria posebno je sočna i aromatična budući da se priprema poput mesnog gulaša u koji se umaču i sami tacosi. Kako ih je pripremila Mirela, pogledaj u nastavku.

Mirelu i njezin profil svojim glasom podrži ovdje!

Sastojci: 

  • 3 kg junećih rebara s kostima
  • 2 bijela luka
  • 2 žlice koncentrat rajčice
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 2,5 l goveđeg temeljca
  • Malo suncokretovog ulja
  • 2 žlice mljevenog čilija (ukoliko ne možete nabaviti guajillo paprike)
  • 6 listova lovora
  • Malo svježeg origana
  • 1 mala žlica cimeta
  • Papar i sol
  • Mozzarella i gauda sir (po želji)
  • Tortilje

 | Author:

Priprema:

  1. Meso izrezati na manje komade, dobro ga posoliti i zapeći u teći na visokoj temperaturi dok ne posmeđi pa maknuti sa strane.
  2. U posudu dodati malo suncokretovog ulja i sitno nasjeckani luk te kuhati dok ne omekša, zatim dodati koncentrat rajčice, neka zamiriše i potom ubaciti usitnjeni češnjak.
  3. Kad je pustio miris, uliti goveđi temeljac, pomiješati i dodati chili, sve ostale začine i potom komade mesa.
  4. Poklopiti i neka se krčka otprilike dva sata na srednjoj temperaturi.
  5. Potom izvaditi meso i rastrgati ga uz pomoć vilice i zatim ide slaganje.
  6. Uzmite svježu tortilju i potpuno je umočite u temeljac.
  7. Stavite tortilju na tavu ugrijanu na malo višoj temperaturi te pospite nasjeckanim sirom
  8. Zatim dodajte istrgano meso, polijte jednom žlicom umaka, preklopite tortilju i zapecite dobro s obje strane.
  9. Poslužite s umakom, pico de gallom i uživajte!

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.