gastro postao
Nećeš pogriješiti ako za nadolazeće blagdane poslužiš biscotte s tamnom čokoladom i orasima...
Biscotti su jednostavni keksići koji se peku u štruci, a zatim se još vrući režu na ploškice. Možeš ih pripremiti na mnoštvo načina, s različitim vrstama čokolade, orašastim plodovima i suhim voćem.
Zaigraj se, spoji okuse koji ti se najviše sviđaju i uživaj u hrskanju na najslađi mogući način.
Sastojci:
- 250 g bijelog brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 100 g tamne čokolade
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 85 g Zvijezda margarina
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 85 g oraha
- 1 žlica šećera u prahu
Postupak pripreme:
- Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži lim masnim papirom. Pomiješaj brašno, kakao, sol i sodu bikarbonu u zdjeli.
- Miksaj margarin sa šećerom dok nije pjenast, a zatim dodaj jaja, jedno po jedno. Umiješaj brašno pa orahe (tostirane, oguljene i grubo narezane) i čokoladu.
- Pobrašnjenim rukama oblikuj smjesu u dvije štruce i peci oko 30 minuta, dok nisu tvrde na dodir. Ostavi da se malo ohlade na limu, oko pet minuta, a zatim ih nareži na ploške.
- Položi ploške razrezanom stranom prema gore na lim, u jednom sloju, i vrati u pećnicu još desetak minuta, dok nisu hrskave. Ostavi da se ohlade prije posluživanja.
Dobar tek!