Recepti Najslađe od blagdana 14. prosinca 2019.

Blagdani uz hrskave biscotte od čokolade i oraha

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nećeš pogriješiti ako za nadolazeće blagdane poslužiš biscotte s tamnom čokoladom i orasima...

Biscotti su jednostavni keksići koji se peku u štruci, a zatim se još vrući režu na ploškice. Možeš ih pripremiti na mnoštvo načina, s različitim vrstama čokolade, orašastim plodovima i suhim voćem. 

Zaigraj se, spoji okuse koji ti se najviše sviđaju i uživaj u hrskanju na najslađi mogući način.

 

Možda vas zanima... Mirisni keksići s bijelom čokoladom i limunom Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g bijelog brašna
  • 45 g kakaa u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 85 g Zvijezda margarina
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 85 g oraha
  • 1 žlica šećera u prahu

Postupak pripreme:

  1. Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži lim masnim papirom. Pomiješaj brašno, kakao, sol i sodu bikarbonu u zdjeli.
  2. Miksaj margarin sa šećerom dok nije pjenast, a zatim dodaj jaja, jedno po jedno. Umiješaj brašno pa orahe (tostirane, oguljene i grubo narezane) i čokoladu.
  3. Pobrašnjenim rukama oblikuj smjesu u dvije štruce i peci oko 30 minuta, dok nisu tvrde na dodir. Ostavi da se malo ohlade na limu, oko pet minuta, a zatim ih nareži na ploške.
  4. Položi ploške razrezanom stranom prema gore na lim, u jednom sloju, i vrati u pećnicu još desetak minuta, dok nisu hrskave. Ostavi da se ohlade prije posluživanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.