Recepti 03. listopada 2014.

Bogata pjenica od čokolade i lješnjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana, gusta i neodoljiva pjenica desert je koji biste mogli jesti svaki dan

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1435

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.25 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 0.25 žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2.50 žlica gustin
  • 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.25 šalica liker od lješnjaka
  • 0.50 žlica ekstrakt vanilije
  • 85 g čokolada
  • 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica lješnjak, prženi

Priprema

  1. lstucite šećer i jaja pa dodajte kakao, škrob i sol. Zagrijano mlijeko postupno dodajte smjesi. Sve kuhajte pet minuta pa dodajte liker, vaniliju i gorko - slatku čokoladu.
  2. Nakon što se sjedini, stavite u zdjelu s ledom na 15 minuta. Dodajte vrhnje i hladite tri sata. Pospite sjeckanim prženim lješnjacima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.