Recepti Gastro zvijezda 2023. 04. prosinca 2023.

Bojana kuha od malih nogu, a ljubitelji tradicionalne kuhinje uživat će u njezinim receptima

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Bojana Matek, autorica bloga "Bokylicious", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Ljubav prema domaćoj i tradicionalnoj hrani prati je od malena kada je učila kuhati uz mamu i baku, a danas svoje recepte dijeli na svom blogu kako bi i drugi uživali u okusima djetinjstva.

Svoje prve kulinarske korake, Bojana Matek, autorica bloga "Bokylicious" i istoimenog Instagarm profila, napravila je uz mamu i baku. Iskusne kuharice naučile su ju sve o tradicionalnoj kuhinji, a kroz školovanje je samo usavršila svoje znanje. "Pojavom društvenih mreža, shvatila sam da osim kuhanja, jako volim i fotografirati hranu pa sam u početku objavljivala samo fotografije bez uputa. S obzirom da je bilo puno upita o receptima, ali najviše kako bih ja negdje imala pisani trag jer sam sklona zaboraviti kako sam došla do nekog jela, krenula sam objavljivati iste. Bilo je doba korone, vremena na pretek i eto...", priča nam Bojana o svom kulinarskom putu.

 | Author:

Blog je započela s jednostavnim receptima, među prvima je bio kruh koji se ne mijesi, a sada već osluškuje svoju publiku i prati što njezine pratitelje zanima. "Kada provodim nekakve ankete među pratiteljima o tome što bi voljeli vidjeti sljedeće ili nešto tog tipa, najčešće najviše glasova bude za jednostavna slana jela, ideje za ručak i slično. Uvijek me to iznenadi jer po analitici najbolju prođu imaju torte i kolači", pojašnjava. Bila slana ili slatka jela, zajedničko im je to da su u duhu domaće, tradicionalne kuhinje s malim osobnim pečatom. 

Bojanu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

"Ja sam prije svega veliki gurman. Inspiracije nikad ne nedostaje, dapače, nekad je ima i previše pa ne mogu odlučiti što bi", smije se, "Volim od ničega napraviti nešto, lako je kuhati kad imaš izobilje namirnica". Bojana je žena s mora, a omiljena jela su joj dakako, mediteranska. Buzara od škampi, pohane tikvice, gratinirane kapesante i lazanje jela su u kojima najviše uživa. 

 | Author:

Jela koja se na isti način spremaju generacijama su nešto posebno, a Bojana svoju inspiraciju često nalazi baš u tradiciji. "Tradicija je nešto divno. Općenito, a pogotovo u kuhinji. Jela koja su na isti način pripremale vaše mame, bake, tete, susjede... Jela koja mirišu na djetinjstvo ili vas jednim zalogajem mogu vratiti u neki trenutak života. To su jela koja imaju dušu. Iako, ja često volim dodati svoj pečat nekom tradicionalnom jelu pa to ispadne tradicija na moderan način", objašnjava nam Bojana.

Blogeri, pogotovo gastro blogeri, iznimno su bliski sa svojim pratiteljima, s kojima dijele svoje najbolje recepte, ali i svoje malo manje uspješne trenutke u kuhinji. "Meni je zaista najveća nagrada kada netko od pratitelja iskreno pohvali recepte i trud i vrijeme koje ulažem. Kada isprobavaju moja jela i ona im se sviđaju toliko da ih ponavljaju i upisuju u svoje požutjele kuharice, meni je srce k'o kuća", radosno nam priča Bojana. 

 | Author:

Pred Bojanom je snimanje za Gastro zvijezdu, recepti se smišljaju, isprobavaju nove ideje, a rekla nam je da se veseli novim  iskustvima: "Veselim se upoznati nove ljude i druženju s kolegama. Imam veliku tremu od kamera, ali jako sam uzbuđena što ću imati priliku skuhati nešto za žiri, u kojem se nalaze ljudi kojima se divim te napokon provjeriti lažu li prijatelji i obitelj kad tvrde da sam skuhala za prste polizati".

Bojanu i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna jela je METRO.

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.