gastro postao
Odlična ideja za bruschette koje možete poslužiti prilikom zabave na otvorenom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 45
Potrebno vam je
- 16 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica češnjak
- 3 mala žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
- 20 g majoneza
- 1 kom baguette bijeli
- 150 g kuhana šunka
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Od gljiva odvojite peteljke i očistite klobuke. Pomiješajte malo maslinova ulja, žličicu senfa, češnjak te malo soli i papra. Prelijte smjesu preko gljiva. Ostavite da odstoje sat vremena.
- U manjoj posudi pomiješajte žličicu senfa, 20 g majoneze i ostavite u hladnjaku. U drugoj posudi pomiješajte sitno i tanko narezanu šunku s ostatkom majoneze i žličicom senfa pa isto ostavite u hladnjak.
- Izrežite 16 kriški kruha i poškropite ih s maslinovim uljem. Zagrijte grill-tavu pa prepržite gljive s obiju strana na umjerenoj vatri. Nakon nekoliko minuta maknite ih s vatre. Stavite ih na kuhinjski papir i pustite da se ohlade.
Odlična ideja za bruschette koje možete poslužiti prilikom zabave na otvorenom
Izvor Skuhatćute