Recepti 13. listopada 2014.

Bruschette s gljivama i šunkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična ideja za bruschette koje možete poslužiti prilikom zabave na otvorenom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 45

Potrebno vam je

  • 16 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica češnjak
  • 3 mala žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 20 g majoneza
  • 1 kom baguette bijeli
  • 150 g kuhana šunka
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Od gljiva odvojite peteljke i očistite klobuke. Pomiješajte malo maslinova ulja, žličicu senfa, češnjak te malo soli i papra. Prelijte smjesu preko gljiva. Ostavite da odstoje sat vremena.
  2. U manjoj posudi pomiješajte žličicu senfa, 20 g majoneze i ostavite u hladnjaku. U drugoj posudi pomiješajte sitno i tanko narezanu šunku s ostatkom majoneze i žličicom senfa pa isto ostavite u hladnjak.
  3. Izrežite 16 kriški kruha i poškropite ih s maslinovim uljem. Zagrijte grill-tavu pa prepržite gljive s obiju strana na umjerenoj vatri. Nakon nekoliko minuta maknite ih s vatre. Stavite ih na kuhinjski papir i pustite da se ohlade.

Odlična ideja za bruschette koje možete poslužiti prilikom zabave na otvorenom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.