Recepti Omiljeni recepti za fašničke poslastice 14. veljače 2021.

Brze čoko krafne iz pećnice s kikiriki maslacem

foto: Borna Filic/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj vrlo jednostavan i praktičan recept za krafne iz pećnice...

Ako pomalo sumnjaš u svoje kulinarske sposobnosti, i bojiš se uhvatiti u koštac s klasičnim krafnama, svakako isprobaj ovaj recept. Riječ je o vrlo jednostavnim čokoladnim krafnama iz pećnice, čija će ti priprema oduzeti najviše 45 minuta. I da, to vrijeme uključuje pečenje, pripremu kreme i dekoraciju. 

Budući da je ovaj recept inspiriran američkim donutima, ostala sam vjerna njihovoj pop kulturi i ukomponirala kikiriki maslac i džem. Naravno, ti ih možeš preliti čokoladom i posuti mrvicama, sitno nasjeckanim oraščićima ili pak dehidriranim voćem. 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

Proces pripreme je znatno olakšao (i ubrzao) Gorenje kuhinjski robot. 

Sastojci za krafne:

  • 140 g glatkog brašna 
  • 20 g kakao praha 
  • 110 g smeđeg šećera 
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone 
  • prstohvat soli 
  • 2 jaja
  • 180 g kiselog vrhnja 
  • 60 g maslaca, otopljenog 

Sastojci za kremu:

  • 3 velike žlice kikiriki maslaca 
  • 2 žlice krem sir (abc)
  • 120 g šećera u prahu
  • 4 žlice slatkog vrhnja 

Za ukrašavanje: 

  • 2 - 3 žlice džema od malina 
  • 1 limun 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

Priprema krafni:

  1. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. 
  2. U drugoj zdjeli umuti jaja s kiselim vrhnjem i maslacem. 
  3. Dodaj mokre sastojke suhima i sve lagano izmiksaj. Posluži se kuhinjskim robotom kako bi proces bio brz i uredan. 
  4. Gotovu smjesu prebaci u slastičarsku vrećicu, odreži vrh vrećice pa smjesu istisni u kalup za krafne. 
  5. Peci ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 - 12 minuta. 
  6. Pečene krafne izvadi na rešetku i ostavi ih da se ohlade. 

Priprema kreme:

  1. U zdjeli pomiješaj kikiriki maslac, krem sir i šećer u prahu. 
  2. Miksaj dok se ne poveže u glatku smjesu pa malo po malo dodaj slatko vrhnje kako bi smjesa postala maziva. 

Ukrašavanje: 

  1. Džem od malina pomiješaj s malo limunovog sok pa sve rastopi na laganoj vatri.
  2. Ohlađene krafne premaži kremom. 
  3. Dodaj na svaku nekoliko kapi rastopljenog džema i posluži. 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.