Recepti 16. siječnja 2018.

Brze slatke pogačice s đumbirom i limunom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Engleske pogačice scones dolaze u različitim oblicima i okusima, a ova verzija uključuje fini đumbir i sezonski limun i najslađe je rješenje u borbi protiv zimskih prehlada.

Upakirajte limun i đumbir u slatke zimske pogačice pa u njima uživajte uz šalicu toplog čaja ili kave. Zamijesite tijesto, a želite li koristiti ušećereni đumbir, stvorite sami sebi izazov pa napravite domaći.

 

Možda vas zanima... Scones - omiljeni jutarnji britanski zalogaji Recepti

 

Koristiti možete i ušećerenu limunovu koricu, a sconesi će biti sjajni i dodate li im tek začine u prahu. Zaigrajte se aromama, pa ove slatke pogačice poslužite još tople, uz maslac i omiljeni džem ili neku drugu slatku kombinaciju.

 

Možda vas zanima... Scones: Britanske pogačice uz Dnevnik Bridget Jones Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 žličice limunove korice
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica limunovog soka
  • 1 žlica kandiranog ili đumbira u prahu
  • 200 g šećera u prahu
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, limunovu koricu i prstohvat soli.
  2. Dodajte slatko vrhnje i dvije žlice limunovog soka.
  3. Miješajte dok ne dobijete tijesto, a ako su vam sastojci presuhi, dodajte još malo slatkog vrhnja ili mlijeka.
  4. Umiješajte kandirani đumbir koji ste nasjeckali na komadiće ili đumbir u prahu, a zatim tijesto prebacite na radnu površinu i zamijesite tijesto.
  5. Razvaljajte tijesto u krug te ha narežite na trokute jednake veličine.
  6. Prebacite ih na papir za pečenje i pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprime boju.
  7. Za to vrijeme napravite preljev tako da pomiješate šećer u prahu s preostalim limunovim sokom. Trebali biste dobiti gusti preljev, pa svakako dodajte još limunovog soka ili šećera dok konzistencija ne bude dobra.
  8. Dobivenim preljevom poprskajte pogačice.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.