Recepti 09. siječnja 2017.

Brzi desert: Rolada od oblatna i lješnjaka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbrža rolada koju možete zamisliti priprema se od oblatna i lješnjaka i neodoljivo je ukusna

Trik kod rolanja savršene rolade bit će upravo umatanje oblatna u mokre krpe kako bi se lakše savijale. Premažite oblatne kremom od čokolade i lješnjaka pa prelijte otopljenom čokoladom i pospite lješnjacima. Oku ugodan i neodoljivo ukusan desert spreman je za čas, a oduševljava svakim novim zalogajem. Kod pripreme, lješnjake možete zamijeniti orasima.

Potrebno vam je:

  • 2 oblatne
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 žlice meda
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca
  • 1 šaka usitnjenih lješnjaka

Priprema:

  1. Navlažite dvije kuhinjske krpe pa njima prekrijte oblatne.
  2. Pustite da omekšaju.
  3. Mljevene lješnjake pomiješajte šećerom u prahu.
  4. Čokoladu otopite maslacem.
  5. Dodajte meda pa pomiješajte s lješnjacima.
  6. Zarolajte u roladu, a ako vam je ostalo čokolade lagano je poprskajte po roladi i pospite lješnjacima.
  7. Pustite da se ohladi pa režite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.