gastro postao
Najbrža rolada koju možete zamisliti priprema se od oblatna i lješnjaka i neodoljivo je ukusna
Trik kod rolanja savršene rolade bit će upravo umatanje oblatna u mokre krpe kako bi se lakše savijale. Premažite oblatne kremom od čokolade i lješnjaka pa prelijte otopljenom čokoladom i pospite lješnjacima. Oku ugodan i neodoljivo ukusan desert spreman je za čas, a oduševljava svakim novim zalogajem. Kod pripreme, lješnjake možete zamijeniti orasima.
Potrebno vam je:
- 2 oblatne
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 50 g šećera u prahu
- 2 žlice meda
- 100 g čokolade
- 150 g maslaca
- 1 šaka usitnjenih lješnjaka
Priprema:
- Navlažite dvije kuhinjske krpe pa njima prekrijte oblatne.
- Pustite da omekšaju.
- Mljevene lješnjake pomiješajte šećerom u prahu.
- Čokoladu otopite maslacem.
- Dodajte meda pa pomiješajte s lješnjacima.
- Zarolajte u roladu, a ako vam je ostalo čokolade lagano je poprskajte po roladi i pospite lješnjacima.
- Pustite da se ohladi pa režite.
Dobar tek!