gastro postao
Jednostavan za izradu, a toliko ukusan da nestaje u trenu
Vjerojatno ste barem jednom u životu jeli kokos roladu. Kad god bi ostalo blagdanskih keksa ili rastopljene čokolade i kokosa, pravila se ova jednostavna rolada koju ne treba peći. Miris kokosa, ruma i kakaa vratit će vas u djetinjstvo. Iznenadite svoje ukućane ovom divnom slasticom.
Sastojci:
Za tamni dio:
- 200 g keksa s maslacem (primjerice Petit Beurre)
- 200 g mljevenog kokosa
- 200 g šećera
- 4 žlice kakao praha
- 2 žlice ruma
- 1 - 1 1/2 šalica kuhane kave
- Po želji, žlica pekmeza od šljiva
Za svijetli dio:
- 120 g maslaca
- 100 g mljevenog šećera
Priprema:
- Samljeti kekse (možete ih samljeti u blenderu ili mlincu za orahe npr.)
- Pomiješati kokos, kako, šećer i rum; polako dodati kavu i miješati (ne smije biti prevlažno); pomiješati s keksima i sve dobro izmiješati
- Premjestiti smjesu na dasku na papir za pečenje i pokriti plastičnom folijom
- Maslac pjenasto izmiksati i dodati šećer; miješati dok ne postane homogeno
- Razvući tamnu smjesu u oblik pravokutnika na 1 cm debljine i premazati bijeli dio preko cijele tamne smjese
- Pažljivo zarolati pravokutnik i pokriti plastičnom folijom te prebaciti u hladnjak na barem 12 sati
Umjesto kokosa, možete koristiti i mljevene bademe ili lješnjake i napraviti potpuni zaokret u okusu kokos rolade!