Recepti 18. studenoga 2017.

Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Skratite si vrijeme pripreme pa upotrijebite lisnato umjesto prhkog tijesta, a umjesto sjeckanja povrća, sjajne okuse prizovite dimljenim lososom...

Lagani quiche od dimljenog lososa idealan je za brzinski ručak ili genijalno predjelo. Poslužite ga prije raskošnog glavnog jela, a želite li da izgleda efektnije, dodatno ga ukrasite svježim koprom.

 

Quiche od riže, gljiva i paprika Možda vas zanima... Quiche: Što je to? Slatkiš, ili "slaniš"... Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i zeleno lisnato povrće poput špinata ili blitve.

Ovu jednostavnu pitu možete poslužiti i samu ili uz sezonsku salatu, no za koju god opciju se odlučite, jelo će vas definitivno oduševiti.

 

Možda vas zanima... Quiche sa špinatom, finim sirevima i cherry rajčicama Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 4 jaja
  • 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 150 g dimljenog lososa
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica kopra
  • 1 glavica luka

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Kalup obložite lisnatim tijestom, a na dnu vilicom napravite rupice.
  3. Prekrijte folijom i dodajte suhi grah ili žitaricu po izboru kako biste najprije ispekli tijesto na slijepo.
  4. Pecite oko 15 minuta.
  5. Za to vrijeme u posudi pomiješajte jaja, slatko ili vrhnje za kuhanje, dodajte sol i papar.
  6. Kada je tijesto pečeno, dobivenu smjesu prebacite u kalup, pa dodajte komadiće dimljenog lososa.
  7. Luk kratko popirjajte pa dodajte i njega, a zatim i kopar.
  8. Kiselo vrhnje pomiješajte s malo soli i papra pa ga žličicom rasporedite po dijelovima pite.
  9. Pecite oko pola sata.
  10. Prije rezanja, dopustite da se pita odmori oko desetak minuta. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.