Tražiš nešto jednostavno i ukusno za večeru? Ovi gurmanski špageti s tunom, limunom i češnjakom su pravi izbor!
Znaš li da su neki od najukusnijih recepata na svijetu zapravo najjednostavniji? Ako tražiš nešto što će te istovremeno oduševiti okusom i brzom pripremom, imamo pravu stvar za tebe!
Špagetis tunom, limunom i češnjakom su poput male gurmanske čarolije koja se odvija u tvojoj kuhinji.
Tuna, limun, češnjak... Izvrstan spoj sa špagetima!
foto: Thinkstock
Prema istraživanjima, ljudi koji jedu češnjak imaju manje šanse za prehlade - pa zašto ne kombinirati zdravlje i užitak? Također, tko može odoljeti mirisu svježe naribanog limuna? Znamo da mi ne možemo!
Bez stresa oko kuhanja
Ovaj recept je kao stvoren za opuštene večeri kada želiš uživati u društvu obitelji ili prijatelja bez stresa oko kuhanja.
A ako se u tebi probudi gurmanski avanturist, slobodno eksperimentiraj s kaparima ili inćunima. Limun i češnjak će se složiti! Ostatke možeš čuvati u hladnjaku do tri dana, ali najbolje je poslužiti odmah nakon kuhanja.
Ne gasi ekran dok kuham
Špageti s tunom, limunom i češnjakom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Špageti
500
g
Maslinovo ulje
1
žlica
Crveni luk
0,50
kom
Češnjak
4
režanj
Chilli pahuljice
1
žlica
Tuna iz konzerve
1
kom
Sok od limuna
1
žlica
Peršin
1
žlica
Limunova korica
1
kom
Postupak
Zakuhaj veliki lonac slane vode. Kada voda zavrije, dodaj špagete.
Dok se špageti kuhaju (provjeri vrijeme kuhanja na pakiranju), ugrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dodaj luk. Pirjaj nekoliko minuta, dok ne omekša i postane proziran. Dodaj češnjak i čili pahuljice te kuhaj uz miješanje 30 sekundi.
Dodaj tunu i sok od limuna u tavu i promiješaj.
Kada su špageti gotovi, izdvoji pola šalice vode od kuhanja i stavi sa strane. Ocijedi špagete i dodaj ih u tavu, zajedno s vodom od kuhanja.
Dobro promiješaj, pusti da se voda od kuhanja i limunov sok spoje s uljem u tanki umak, zatim dodaj sitno nasjeckani list peršina te obilno začini svježe mljevenim paprom i solju po ukusu.
Podijeli u zdjele i na vrh dodaj naribanu koricu limuna i sitno nasjeckani list peršina.