Recepti Tjestenina 28. lipnja 2024.

BRZI RUČAK Gurmanski špageti s tunom i limunom

Tjestenina
5 MIN
15 MIN
5
JEDNOSTAVNO
špageti
Slasni špageti s tunom, češnjakom i limunom
foto: Shutterstock
Tražiš nešto jednostavno i ukusno za večeru? Ovi gurmanski špageti s tunom, limunom i češnjakom su pravi izbor!

Znaš li da su neki od najukusnijih recepata na svijetu zapravo najjednostavniji? Ako tražiš nešto što će te istovremeno oduševiti okusom i brzom pripremom, imamo pravu stvar za tebe!

Špageti s tunom, limunom i češnjakom su poput male gurmanske čarolije koja se odvija u tvojoj kuhinji.

 | Author: Thinkstock Tuna, limun, češnjak... Izvrstan spoj sa špagetima! foto: Thinkstock

Prema istraživanjima, ljudi koji jedu češnjak imaju manje šanse za prehlade - pa zašto ne kombinirati zdravlje i užitak? Također, tko može odoljeti mirisu svježe naribanog limuna? Znamo da mi ne možemo!

Bez stresa oko kuhanja

Ovaj recept je kao stvoren za opuštene večeri kada želiš uživati u društvu obitelji ili prijatelja bez stresa oko kuhanja.

A ako se u tebi probudi gurmanski avanturist, slobodno eksperimentiraj s kaparima ili inćunima. Limun i češnjak će se složiti! Ostatke možeš čuvati u hladnjaku do tri dana, ali najbolje je poslužiti odmah nakon kuhanja. 

Ne gasi ekran dok kuham

Špageti s tunom, limunom i češnjakom
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Špageti 500 g
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Crveni luk 0,50 kom
  • Češnjak 4 režanj
  • Chili pahuljice 1 žlica
  • Tuna iz konzerve 1 kom
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Peršin 1 žlica
  • Limunova korica 1 kom
Postupak
  1. Zakuhaj veliki lonac slane vode. Kada voda zavrije, dodaj špagete.


    kuhanje tjestenine



  2. Dok se špageti kuhaju (provjeri vrijeme kuhanja na pakiranju), ugrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dodaj luk. Pirjaj nekoliko minuta, dok ne omekša i postane proziran. Dodaj češnjak i čili pahuljice te kuhaj uz miješanje 30 sekundi.


  3. Dodaj tunu i sok od limuna u tavu i promiješaj.


  4. Kada su špageti gotovi, izdvoji pola šalice vode od kuhanja i stavi sa strane. Ocijedi špagete i dodaj ih u tavu, zajedno s vodom od kuhanja.

    Dobro promiješaj, pusti da se voda od kuhanja i limunov sok spoje s uljem u tanki umak, zatim dodaj sitno nasjeckani list peršina te obilno začini svježe mljevenim paprom i solju po ukusu.


  5. Podijeli u zdjele i na vrh dodaj naribanu koricu limuna i sitno nasjeckani list peršina.


Isprobaj i ove recepte za brzu ljetnu tjesteninu!

lidia bastianich Možda vas zanima... Lidia Bastianich otkrila tajnu svojih špageta s češnjakom Recepti Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima Možda vas zanima... Tjestenina s usoljenim limunima i inćunima Recepti Slane srdele Možda vas zanima... SAVRŠEN SPOJ Tjestenina s pestom od slanih srdela Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.