gastro postao
Nekoliko čokoladnih jaja svakako sačuvaj za pripremu ove brzinske slastice...
Dok se odrasli goste sirnicom i makovnjačom, najmlađi mogu uživati u čoko kockama u prikladnom, blagdanskom izdanju.
Dobra je stvar što u ove čoko kocke možeš ubaciti ostatke od pečenja kolača; preostale kekse, čokoladu, suho voće, oraščiće... Dobro će se uklopiti i marshmallows, ali i slani pereci ili štapići i karamele.
Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se trebaju dobro ohladiti i stvrdnuti prije rezanja. U slast!
Sastojci:
- 180 g tamne čokolade
- 120 g mliječne čokolade
- 2 žlice meda
- 80 g maslaca
- 150 g čokoladnih jaja
- 200 g čajnih keksića
- 50 g lješnjaka
- 50 g grožđica
Priprema:
- Obloži dublji četvrtasti kalup ili keramičku posudu papirom za pečenje.
- I tamnu i mliječnu čokoladu nasjeckaj pa ih rastopi na pari s maslacem. Umiješaj med pa ostavi sa strane da se malo ohladi.
- Čokoladna jaja prepolovi, nasjeckaj lješnjake, a čajne keksiće grubo usitni.
- Umiješaj sve dodatke u čokoladu pa je izlij u pripremljenu posudu.
- Stavi u hladnjak na barem sat vremena.
Prije posluživanja nareži na kocke. U slast!