Rolada od kokosa i Linolade
foto: Nešto slatko by Katarina
Ne gasi ekran dok kuham
Rolada od kokosa i Linolade
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
4
kom
Tamna čokolada
200
g
Maslac
200
g
Šećer
130
g
Glatko brašno
130
g
Prašak za pecivo
1
kom
Linolada kokos
250
g
Mascarpone
3
žlica
Kokosovo brašno
Postupak
Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.
Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!
Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.
Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.