Ljeto je u punom zamahu i jedu nam se ukusna, lagana jela, po mogućnosti s daškom mora. Upravo takvo jelo su i ove linguine s vongolama i mini rajčicama koje se brzo pripremaju, a nevjerojatno su ukusne.
Ovo jelo nema ni puno sastojaka - malo vongola, malo mini rajčica, tjestenina... i ukusan obrok je tu. Kad ovo jelo pripremiš za svoje goste, vjeruj nam, pomislit će da je kuhao neki poznati chef, a ti se samo hvališ - eto koliko je ova morska pašta ukusna!
Kod kuhanja su važne i vrhunske namirnice, a i na moru i na kopnu profesionalci (a sve češće i kuhari amateri!) rado koriste METRO Chef namirnice jer znaju da će od njih skuhati vrhunsko jelo. Tom idejom vodila se i blogerica Sandra Rončević, autorica ovog recepta i divnih fotografija i videa od kojih rastu zazubice!
Linguine s vongolama i mini rajčicama
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g tjestenine linguine ili spaghetti
- 3 prstohvata soli
- 20 ml maslinova ulja METRO Chef
- 1 kg svježih školjki vongola
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml suhog bijelog vina
- 1 žlica usoljenih kapara
- 400 g konzerviranih mini rajčica METRO Chef
- 1 žličica sušenog origana METRO Chef
- malo soli
- malo papra
- par grančica svježeg peršina METRO Chef
Postupak:
- Vongole stavite u hladnu vodu i pustite ih da se puriraju (čiste) najmanje sat vremena.
- Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje, ubacite tri drobljena režnja češnjaka i kad češnjak zamiriši dodajte vongole, protresite i poklopite. Kuhajte par minuta uz protresanje dok se školjke ne otvore. Dodajte vino i pustite još koju minutu da prokuha. Dodajte usoljene kapare, a potom i konzervirane mini rajčice i nastavite kuhati još 5 minuta. Dodaje origano i izmiješajte. Dodajte svježi peršin i malo posolite i popaprite (školjke i kapare su slane, pripazite na sol).
- Paralelno zakuhajte vodu za tjesteninu. Posolite pa ubacite kuhati linguine, kuhajte ih 3 minute kraće nego što je naznačeno na pakiranju.
- Dodajte tjesteninu direktno u tavu s vongolama, izmiješajte i pustite da kuha još 2-3 minute. Poslužite odmah uz dodatak svježeg peršina.
Savjet više: Školjke koje se nisu otvorile tijekom procesa kuhanja nemojte konzumirati!