Recepti Vegansko 24. svibnja 2024.

Burger od crnoga graha i zobi

Vegansko
15 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
burger, veganski burger
Veganski burger od crnog graha i zobi
foto: Olimpia Davies/Unsplash
Jednostavan za pripremu, potpuno veganski i pogodan za zamrzavanje… I preukusan! Burger od crnoga graha i zobi osvojit će te na prvi (za)griz

Da nismo probali, ne bismo vjerovali! Rima je slučajna, ali su svi sastojci u ovome veganskom burgeru od crnoga graha i zobi tako dobro promišljeni i složeni da stvarno nećeš vjerovati kako jedeš pljeskavicu od crnoga graha.

Za pripremu burgera, izblendaj dvije konzerve crnoga graha sa zobenim pahuljicama, češnjakom, sojinim umakom i čilijem u prahu. Umiješaj nasjeckani mladi luk, oblikuj u pljeskavice i — večera je spremna!

crni grah | Author: Maryam Sicard/Unsplash Crni grah - odlična namirnica za veganski burger foto: Maryam Sicard/Unsplash

Može i bez glutena

Zaista jednostavno, zar ne? Ako ne konzumiraš gluten, zamijeni sojin umak tamarijem i provjeri jesu li zobene pahuljice bez glutena. Oblikuj ove jednostavne burgere od crnoga graha i zamrzni ih pa ćeš tamo uvijek imati spremnu zalihu zdravog obroka. Samo ih ne zaboravi odmrznuti prije pečenja. 😉

Ne gasi ekran dok kuham

Veganski burger od crnog graha
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Crni grah (iz konzerve) 850 g
  • Zobene pahuljice 0,75 šalica
  • Češnjak 2 režanj
  • Soja umak 1 žlica
  • Chilli pahuljice 2 žličica
  • Mladi luk 3 kom
  • Ulje od repice 2 žlica
  • Hamburger peciva 4 kom
  • Umak od rajčice 1 šalica
  • Zelena salata
  • Rajčica
  • Luk
Postupak
  1. Blendaj dobro ocijeđeni grah iz konzerve, zobene pahuljice, češnjak, sojin umak i čili u prahu u multipraktiku dok se sastojci ne počnu povezivati, otprilike 30 sekundi.


  2. Premjesti smjesu graha u veliku zdjelu i umiješaj sitno nasjeckani mladi luk.


  3. Oblikuj smjesu u 4 burgera (po 0,75 šalice) i ostavi ih na sobnoj temperaturi 5 minuta.


  4. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Peci pljeskavice dok ne porumene, otprilike 5 minuta sa svake strane.


  5. Stavi po jedan burger na donji dio peciva i prekrij sa 0,25 šalice umaka od rajčice. Dodaj salatu, kriške rajčice i kriške luka te poklopi gornjim dijelovima peciva.


Prefina burger peciva možeš ispeći kod kuće!

Janjolinka Možda vas zanima... Imamo odličan Janjolinkin recept za burger peciva! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.