Jednostavan za pripremu, potpuno veganski i pogodan za zamrzavanje… I preukusan! Burger od crnoga graha i zobi osvojit će te na prvi (za)griz
Da nismo probali, ne bismo vjerovali! Rima je slučajna, ali su svi sastojci u ovome veganskomburgeru od crnoga graha i zobi tako dobro promišljeni i složeni da stvarno nećeš vjerovati kako jedeš pljeskavicu od crnoga graha.
Za pripremu burgera, izblendaj dvije konzerve crnoga graha sa zobenim pahuljicama, češnjakom, sojinim umakom i čilijem u prahu. Umiješaj nasjeckani mladi luk, oblikuj u pljeskavice i — večera je spremna!
Zaista jednostavno, zar ne? Ako ne konzumiraš gluten, zamijeni sojin umak tamarijem i provjeri jesu li zobene pahuljice bez glutena. Oblikuj ove jednostavne burgere od crnoga graha i zamrzni ih pa ćeš tamo uvijek imati spremnu zalihu zdravog obroka. Samo ih ne zaboravi odmrznuti prije pečenja. 😉
Ne gasi ekran dok kuham
Veganski burger od crnog graha
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Crni grah (iz konzerve)
850
g
Zobene pahuljice
0,75
šalica
Češnjak
2
režanj
Soja umak
1
žlica
Chilli pahuljice
2
žličica
Mladi luk
3
kom
Ulje od repice
2
žlica
Hamburger peciva
4
kom
Umak od rajčice
1
šalica
Zelena salata
Rajčica
Luk
Postupak
Blendaj dobro ocijeđeni grah iz konzerve, zobene pahuljice, češnjak, sojin umak i čili u prahu u multipraktiku dok se sastojci ne počnu povezivati, otprilike 30 sekundi.
Premjesti smjesu graha u veliku zdjelu i umiješaj sitno nasjeckani mladi luk.
Oblikuj smjesu u 4 burgera (po 0,75 šalice) i ostavi ih na sobnoj temperaturi 5 minuta.
Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Peci pljeskavice dok ne porumene, otprilike 5 minuta sa svake strane.
Stavi po jedan burger na donji dio peciva i prekrij sa 0,25 šalice umaka od rajčice. Dodaj salatu, kriške rajčice i kriške luka te poklopi gornjim dijelovima peciva.