Recepti Zdrava i fina ljetna jela 08. kolovoza 2022.

Burgeri na bazi biljnog podrijetla najbolji su odabir za ljetna druženja uz roštilj

foto: TwentyTen

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Upravo će GARDEN GOURMET Sensational burgeri biti zvijezde ovogodišnjih roštilja, posebno uz dodatak THOMY majoneza i umaka

Počela je sezona roštiljanja! Temperature su sve više, dani sve duži, a druženja na otvorenom s prijateljima i dragim osobama sve češća. Ne manje važno, sve je raznovrsniji i izbor ukusne hrane u kojoj će posebno uživati fleksitarijanci (osobe čija je prehrana iz različitih razloga u najvećoj mjeri bazirana na namirnicama biljnog podrijetla i koji samo povremeno jedu meso), kao i vegetarijanci i vegani.

Njih će razveseliti informacija da je Nestlé krajem prošle godine predstavio GARDEN GOURMET, liniju proizvoda baziranih na namirnicama 100 posto biljnog podrijetla. Namirnice plant-based (biljnog) podrijetla iznimno su važan izvor brojnih hranjivih tvari poput vitamina, minerala, biljnih kemikalija, „dobrih masti“, biljnih izvora proteina, složenih ugljikohidrata i prehrambenih vlakana.

 | Author: TwentyTen foto: TwentyTen

Na policama hrvatskih trgovina trenutno se mogu pronaći plant-based medaljoni, okruglice i burgeri. Upravo će GARDEN GOURMET Sensational burgeri biti zvijezde ovogodišnjih roštilja, posebno uz dodatak THOMY majoneza i umaka. Svaki roštilj savršeno će upotpuniti THOMY Delight majoneza, ili majoneza s češnjakom, tartar, te čili majoneza, koje su i za vegane i za vegetarijance. U THOMY asortimanu najpoznatija je klasična majoneza te fenomenalna burger majoneza, pa izbora za eksperimentiranje i svaki ukus ne nedostaje.

THOMY je već desetljećima sinonim za kvalitetu i superioran okus te oplemenjuje obroke mnogobrojnih kuhinja diljem svijeta. Osim majoneze, mnogima su omiljeni THOMY ketchup i senf koji su također neizostavni na okupljanjima uz roštilj. Za proizvodnju jedne boce ketchupa, korišteno je do 1kg sočnih rajčica dozrelih na suncu koje dolaze sa otvorenih usjeva. Također, manje je poznato da je THOMY bio prvi brend koji je inovirao pakiranje senfa, prvi ga stavivši u praktičnu i danas svima dobro poznatu tubu.

Zanimljivo je spomenuti i kako THOMY Delight majonezi glavnu okusnu notu daje gorušica koja sadrži selen, magnezij, mangan i B vitamine.

U THOMY majonezi mogu uživati osobe osjetljive na gluten, jasno su označeni proizvodi bez glutena na pakiranju.

 | Author: Webtise foto: Webtise

Proizvodi dobri za nas, ali i za planet

Nestlé je u protekle četiri godine reformulirao recepture cjelokupnog asortimana hrane, poštujući želje potrošača da proizvodi na koje su navikli i dalje ostanu jednako ukusni, ali i zdraviji, s manje soli i šećera, bez umjetnih boja te da su iz održivih izvora. GARDEN GOURMET asortimanom proizvoda, približio se i potrošačima koji u svakodnevnom životu odabiru proizvode sačinjene isključivo od biljnih namirnica.

Zato se u pripremi GARDEN GOURMET proizvoda koriste biljne namirnice koje imaju ugljični otisak do 80 puta manji od proteina životinjskog podrijetla. Također, GARDEN GOURMET pakiranja se u potpunosti mogu reciklirati, što Nestlé približava cilju da do 2025. godine 100 % ambalaže Nestlé proizvoda bude moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti, s posebnim naglaskom na izbjegavanje plastičnog otpada.

 | Author: Webtise foto: Webtise

Ne manje važno, svi GARDEN GOURMET proizvodi dostupni u Hrvatskoj postižu odličnu ocjenu u nutritivnom označivanju hrane, takozvani Nutri-score A.

Želite li i vi uvesti više biljnih namirnica Nestlé vam predlaže VegePorciju, alat kojim pomaže odraslima da u tjedni jelovnik uvrste više biljnih obroka u optimalnim omjerima i odgovarajućim, raznolikim kombinacijama.

Želimo da se ljubav prema hrani biljnog podrijetla dogodi na prvi zalogaj zato otkrijte raznovrsne GARDEN GOURMET recepte i na Instagramu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.