Recepti 13. listopada 2014.

Cannoli

Cannoli
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate kalup za cannole, poslužit će i valjak od nehrđajućeg čelika dužine 15 cm i promjera 2 cm

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 495

Tijesto

  • 180 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 600 g maslac, neslani
  • 450 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 žlica vino bijelo
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • ulje suncokretovo

Nadjev

  • 60 g tamna čokolada
  • 350 g ricotta
  • 60 g šećer, u prahu
  • 1 kom narančina kora
  • 60 g kandirano voće

Priprema

  1. Čokoladu naribamo. Kandiranu koricu ili voće sitno nasjeckamo.
  2. Za tijesto u zdjelu prosijemo brašno i sol te utrljamo maslac. Umiješamo šećer, istučeno jaje i vino. Mijesimo dok ne dobijemo glatko tijesto.
  3. Tanko ga razvaljamo i narežemo na 16 kvadrata od oko 7,5 cm.
  4. Pobrašnimo četiri kalupa i svaki lagano uzdužno omotamo jednim kvadratićem tijesta, a rubove tijesta namočimo lagano istučenim bjelanjkom te ih pritisnemo da se zalijepe.
  5. Zagrijemo ulje u fritezi na 180 °C ili u dubokoj tavi jako zagrijemo puno ulja.
  6. Pečemo cannolle 3 – 4 minute ili dok tijesto ne postane hrskavo i zlatne boje. Ocijedimo u tanjuru obloženom papirnatim ubrusom, a kad se dovoljno ohlade, oprezno zakrenemo metalne valjke i izvučemo ih iz tijesta. Jednako pripremimo još tri ture.
  7. Za nadjev pomiješamo sve sastojke. Kad se tijesto ohladi, smjesom napunimo cannole.
  8. Prije posluživanja pospemo šećerom u prahu.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.