gastro postao
Malo drugačija verzija klasičnog carpaccia
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 91
Potrebno vam je
- 200 g lignja
- 100 g rukola
- krupna sol
- limunov sok
- ulje maslinovo
- 1 grančica ružmarin
Priprema
- Kuhajte lignje u vodi s grančicom ružmarina. Kada omekšaju, ocijedite i ohladite zamotane u najlonsku foliju. Stisnite da izađu sav zrak, voda i tekućina te ih stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći.
- Na tanjur stavite mladu rukolu tako da napravite posteljicu, nakapajte s nekoliko kapi limunova soka i pospite zrnima krupne soli.
- Narežite lignje što tanje (gulilicom za krumpir ili oštrim nožem) i posložite na rukolu te sve poprskajte maslinovim uljem. Tanki listići lignje brzo će se otopiti.
Izvor Skuhatćute