Recepti 03. listopada 2014.

Carpaccio od jadranskih lignji na posteljici od rukole

gastro postao gastro.24sata.hr
Malo drugačija verzija klasičnog carpaccia

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 91

Potrebno vam je

  • 200 g lignja
  • 100 g rukola
  • krupna sol
  • limunov sok
  • ulje maslinovo
  • 1 grančica ružmarin

Priprema

  1. Kuhajte lignje u vodi s grančicom ružmarina. Kada omekšaju, ocijedite i ohladite zamotane u najlonsku foliju. Stisnite da izađu sav zrak, voda i tekućina te ih stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći.
  2. Na tanjur stavite mladu rukolu tako da napravite posteljicu, nakapajte s nekoliko kapi limunova soka i pospite zrnima krupne soli.
  3. Narežite lignje što tanje (gulilicom za krumpir ili oštrim nožem) i posložite na rukolu te sve poprskajte maslinovim uljem. Tanki listići lignje brzo će se otopiti.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.