gastro postao
Doba naranča opasno se bliži, a kako biste ih iskoristili na najfiniji mogući način, upakirajte ih u fini cheesecake.
Narančasti kolač od sira bit će osvježavajuć i sladak u isto vrijeme, a zbog intenzivne boje, osvojit će vas već na prvu. Ukrasite ga tankim fetama svježe naranče ili pak one koje ste najprije karamelizirali.
Cheesecake možete ukrasiti i domaćim arancinima ili karamelom, čija će se nježna boja također divno složiti uz okuse, mirise i izgled narančastog cheesecakea.
Podloga:
- 200 g keksa
- 6 žlica maslaca
Krema:
- 500 g krem ili svježeg sira
- 150 g šećera
- 1 žlica vanilin šećera
- 4 jaja
- 4 žlice limunovog soka
- 6 žlice soka od naranče
- 2 žlice likera od naranče
Priprema:
- Kekse usitnite, dodajte lagano otopljeni maslac i pomiješajte.
- Smjesu prebacite u kalup za tortu. Stavite u hladnjak i krenite pripremati kremu od sira.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
- Svježi sir izmiješajte sa žumanjcima, šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte snijeg, liker, limunov i narančin sok i opet promiješajte.
- Kremu izlijte na podlogu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva.
- Po želji ukrasite narančom narezanom na tanke fete, arancinima ili karamelom.
Dobar tek!