Recepti 31. svibnja 2018.

Slastica koju volimo: Panna cotta s narančom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Panna cotta je krema svilenkaste teksture koja se pravi bez jaja i bit će idealan desert u ove, sve toplije dane.

Zbog svoje kremoznosti i prilagodljivog okusa, lako ju možete kombinirati s raznim voćnim preljevima, komadima voća ili čokoladom. Danas za vas imamo osvježavajuću kombinaciju panna cotte s kremom od naranče.

 

Panna cotta s karamelom Možda vas zanima... Savršenstvo zvano panna cotta s karamelom Recepti panna cotta.jpg Možda vas zanima... Panna cotta: Desert tvog života Recepti

 

Za pripremu panna cotte potrebno vam je:

  • 500 ml vrhnja za slag
  • 200 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 5 žličica arome vanilije
  • 2 vrećice želatine u prahu

Krema od naranče:

  • 2/3 šalice šećera
  • 2,5 žličice gustina
  • 1 šalica svježe iscijeđenog narančinog soka
  • Narančina kora od jedne naranče
  • 1 jaje, razmućeno
  • 10 g maslaca

Postupak pripreme:

  1. Želatinu pripremite prema naputku s vrećice i ostavite da nabubri.
  2. U lonac dodajte vrhnje za šlag, mlijeko i šećer. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte aromu vanilije.
  3. Kada je želatina nabubrila, dodajte ju smjesi i miješajte dok se ne otopi u potpunosti. 
  4. Kremu sipajte u čaše za desert ostavljajući mjesta za narančinu kremu. Kremu stavite na hlađenje.
  5. Pomiješajte šećer i gustin u dubljem loncu. Dodajte sok od naranče uz konstantno miješanje. Pazite da nema grudica.
  6. Kada ste sjedinili sok, šećer i gustin, pjenjačom umiješajte jaje u smjesu. 
  7. Smjesu stavite na umjerenu vatru i pustite da prokuha. Konstantno miješajte. 
  8. Kada je smjesa prokuha pustite da se kuha još 5 minuta.
  9. Kremu skinite s vatre i umiješajte maslac i narančinu koricu. 
  10. Žlicu kreme stavite u svaku desertnu čašicu na panna cottu. Sve zajedno ostavite u hladnjaku preko noći.
  11. Ostatak kreme od naranče čuvajte u zatvorenoj staklenki.

U slast!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.