gastro postao
Savršeno osvježavajuća slastica koja izvlači ono najbolje iz sezonskog voća
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 480
Potrebno vam je
- 400 g keksi, mljeveni
- 1 žlica maslac, neslani
- 600 g sir kravlji svježi (cottage)
- 400 g mileram
- 1 žlica šećer, kristal
- 1 kom limun
- 500 g šumsko voće
- menta
- bosiljak, vezica
- 1 kom mahuna vanilije
Priprema
- U kalup veličine promjera 25 cm izlijte usitnjene kekse (ja koristim koristim kombinaciju Digestive i plazme) povezane s malo maslaca.
- U posebnoj posudi izmiješajte sav svježi sir, dodajte malo sećera, cijeli iscijeđeni limun i vaniliju.
- Smjesu izlijte na kekse i staviti u hladnjak da se hladi.
- Nakon sat vremena izvadite i na vrh dodajte smjesu prethodno izmješanog milerama i malo šećera. Ponovno vratite na hlađenje.
- U blenderu izmiksajte šumsko voće, dodati malo svježih začina.
- Nakon sat vremena izvadite tortu iz hladnjaka i prelijte je sa šumskim voćem. Pustiti da odstoji u hladnjaku preko noći.
- U sredinu torte stavite svježi bosiljak i mentu i poslužite.
Izvor Ana Tevšić