Recepti 04. prosinca 2014.

Čoko rogač vanilin kule sa čokoladnim punjenjem od badema

Čoko rogač vanilin kule sa čokoladnim punjenjem od badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Napomena: Ukoliko otapate kokosov maslac i čokoladu za preljev na temperaturi ne višoj od 45°C, ova slastica slijedi raw food koncepte, pa je možete ponuditi i veganima!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

rogač sloj

  • 80 g bademi
  • 15 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 40 g med
  • 1 žlica rogač u prahu
  • 2 žlica voda

kakao sloj

  • 130 g namočenih datulja
  • 15 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žlica kakao u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 2 žlica voda

vanilija sloj

  • 1 kom banana/smrznuta
  • 1 žlica med
  • 15 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 20 ml voda

Čokoladni preljev

  • 60 g tamna čokolada

Priprema

  1. Za izradu svakog sloja ove slatke kule jednostavno izblendajte u multipraktiku sve navedene sastojke dok smjesa ne postane glatka.
  2. Utisnite slojeve redom (kakao sloj - rogač sloj - vanilija sloj) u modlice, papirnate ili silikonske kalupiće po želji.
  3. Stavite ih u škrinju preko noći. Za preljev, otopljenu čokoladu prelijte preko sloja od vanilije i posipajte po želji komadićima badema koje prethodno možete i tostirati.
  4. Uživajte! Ove tortice su prava rapsodija okusa! Čoko rogač vanilin kule sa čokoladnim punjenjem od badema | Author: ivatriathlon foto: ivatriathlon
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.