gastro postao
Napomena: Ukoliko otapate kokosov maslac i čokoladu za preljev na temperaturi ne višoj od 45°C, ova slastica slijedi raw food koncepte, pa je možete ponuditi i veganima!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
rogač sloj
- 80 g bademi
- 15 ml otopljenog kokosovog ulja
- 40 g med
- 1 žlica rogač u prahu
- 2 žlica voda
kakao sloj
- 130 g namočenih datulja
- 15 ml otopljenog kokosovog ulja
- 1 žlica kakao u prahu
- 1 prstohvat soli
- 2 žlica voda
vanilija sloj
- 1 kom banana/smrznuta
- 1 žlica med
- 15 ml otopljenog kokosovog ulja
- 1 kom mahuna vanilije
- 20 ml voda
Čokoladni preljev
- 60 g tamna čokolada
Priprema
- Za izradu svakog sloja ove slatke kule jednostavno izblendajte u multipraktiku sve navedene sastojke dok smjesa ne postane glatka.
- Utisnite slojeve redom (kakao sloj - rogač sloj - vanilija sloj) u modlice, papirnate ili silikonske kalupiće po želji.
- Stavite ih u škrinju preko noći. Za preljev, otopljenu čokoladu prelijte preko sloja od vanilije i posipajte po želji komadićima badema koje prethodno možete i tostirati.
- Uživajte! Ove tortice su prava rapsodija okusa!