gastro postao
Za prste polizat
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 336
Potrebno vam je
- 120 g tamna čokolada
- 2 kom jaje kokošje
- 30 g maslac, neslani
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 prstohvat narančina kora
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Na pari otopite čokoladu s maslacem. Ostavite da se malo prohladi.
- Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Na kraju umiksajte 2 žlice šećera.
- Žutanjke pjenasto izmiksajte s 2 žlice šećera i kuhajte na pari miješajući pjenjačom nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili. Umiješajte ih u otopljenu čokoladu.
- U čokoladu lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Izvor Skuhatćute