gastro postao
Neodoljivi čokoladni užitak donosi vam Ana Ugarković
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 530
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 110 g šećer, kristal
- 100 g nestle dessert čokolada
- 90 g maslac, slani
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Razbijte jaja u posudi i razmutite ih sa šećerom.
- Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
- Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
- Premažite maslacem i pospite brašnom četiri male posude za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom te stavite 1 sat u zamrzivač.
- Zagrijte pećnicu na 210°C.
- Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
- Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor Ana Ugarković