Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni souffle

Čokoladni souffle
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi čokoladni užitak donosi vam Ana Ugarković

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 530

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 110 g šećer, kristal
  • 100 g nestle dessert čokolada
  • 90 g maslac, slani
  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Razbijte jaja u posudi i razmutite ih sa šećerom.
  2. Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
  3. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
  4. Premažite maslacem i pospite brašnom četiri male posude za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom te stavite 1 sat u zamrzivač.
  5. Zagrijte pećnicu na 210°C.
  6. Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
  7. Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.