Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladno pecivo

gastro postao gastro.24sata.hr
Slasno pecivo punjeno nugat namazom zavest će vas svojim neodoljivim okusom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 178

Potrebno vam je

  • 1 kom kvasac, svježi
  • 175 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g bademi,mljeveni
  • 0.50 mala žlica sol
  • 100 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 16 mala žlica nugat lješnjak
  • šećer, kristal
  • kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Razmrvite kvasac i u njega umiješajte žličicu šećera pa sve pomiješajte sa 75 ml mlakog mlijeka. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.
  2. Brašno pomiješajte s bademima i soli. Mijesite deset minuta s maslacem, kvaščevim mlijekom, 100 ml mlijeka, šećerom i jajetom. Od tijesta oblikujte kuglu i u pokrivenoj ga zdjeli ostavite 45 minuta.
  3. Namastite lim za pečenje. Tijesto još kratko promijesite i podijelite na 16 jednakih dijelova. Svaki dio lagano spljoštite i u sredinu stavite žličicu nugata. Ostavite peciva da se dižu još 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C. Peciva premažite umućenim žumanjkom i pospite krupnim šećerom, pecite oko 20 minuta te još vruće pospite kakaom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.