gastro postao
Slasno pecivo punjeno nugat namazom zavest će vas svojim neodoljivim okusom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 178
Potrebno vam je
- 1 kom kvasac, svježi
- 175 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g bademi,mljeveni
- 0.50 mala žlica sol
- 100 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 16 mala žlica nugat lješnjak
- šećer, kristal
- kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Razmrvite kvasac i u njega umiješajte žličicu šećera pa sve pomiješajte sa 75 ml mlakog mlijeka. Pokrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Brašno pomiješajte s bademima i soli. Mijesite deset minuta s maslacem, kvaščevim mlijekom, 100 ml mlijeka, šećerom i jajetom. Od tijesta oblikujte kuglu i u pokrivenoj ga zdjeli ostavite 45 minuta.
- Namastite lim za pečenje. Tijesto još kratko promijesite i podijelite na 16 jednakih dijelova. Svaki dio lagano spljoštite i u sredinu stavite žličicu nugata. Ostavite peciva da se dižu još 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C. Peciva premažite umućenim žumanjkom i pospite krupnim šećerom, pecite oko 20 minuta te još vruće pospite kakaom.
Izvor Skuhatćute