gastro postao
                                            
                                        
                                    Zovu se cronuts, zahtjevaju malo truda i idealna su brzinska slastica za vruće dane.
                                
                                
                                    
                                
                                Cronuts su američka verzija laganijih krafni koje se pripremaju od lisnatog tijesta i voćnog premaza. Odlikuje ih divna slojevitost, a šećer na kraju je preljev od voća kojim dajete vlastiti pečat ovoj slastici. Cronutse možete puniti kremama ili ih rezati i poput slatkog sendviča obogatiti voćem.
Donosimo vam recept za jednostavne cronutse s preljevom od limuna koji će vas osvojiti na prvu.
Potrebno vam je:
- Lisnato tijesto
 - 1 jaje
 - 1 žlica mlijeka
 - Pola šalice šećera u prahu
 - Limun
 - Ulje
 
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte pola šalice šećera u prahu, žlicu mlijeka, žlicu soka od limuna i žlicu naribane korice limuna.
 - Razvaljajte lisnato tijesto i premažite ga razmućenim jajem.
 - Presavinite tijesto tako da dobijete tri sloja.
 - Izrežite krugove i u sredini svakog kruga napravite rupu.
 - Pecite u dubokom ulju dok cronutsi ne dobiju zlatnu boju.
 - Pustite ih da se ohlade, a zatim ih umočite u mješavinu šećera, mlijeka, limunovog soka i korice.
 - Za dekoraciju možete posipati s još malo limunove korice.
 
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!