gastro postao
Zovu se cronuts, zahtjevaju malo truda i idealna su brzinska slastica za vruće dane.
Cronuts su američka verzija laganijih krafni koje se pripremaju od lisnatog tijesta i voćnog premaza. Odlikuje ih divna slojevitost, a šećer na kraju je preljev od voća kojim dajete vlastiti pečat ovoj slastici. Cronutse možete puniti kremama ili ih rezati i poput slatkog sendviča obogatiti voćem.
Donosimo vam recept za jednostavne cronutse s preljevom od limuna koji će vas osvojiti na prvu.
Potrebno vam je:
- Lisnato tijesto
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
- Pola šalice šećera u prahu
- Limun
- Ulje
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte pola šalice šećera u prahu, žlicu mlijeka, žlicu soka od limuna i žlicu naribane korice limuna.
- Razvaljajte lisnato tijesto i premažite ga razmućenim jajem.
- Presavinite tijesto tako da dobijete tri sloja.
- Izrežite krugove i u sredini svakog kruga napravite rupu.
- Pecite u dubokom ulju dok cronutsi ne dobiju zlatnu boju.
- Pustite ih da se ohlade, a zatim ih umočite u mješavinu šećera, mlijeka, limunovog soka i korice.
- Za dekoraciju možete posipati s još malo limunove korice.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!