Recepti 03. lipnja 2016.

Cronuts - laganija verzija svevremenskih krafni

cronut
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Zovu se cronuts, zahtjevaju malo truda i idealna su brzinska slastica za vruće dane.

Cronuts su američka verzija laganijih krafni koje se pripremaju od lisnatog tijesta i voćnog premaza. Odlikuje ih divna slojevitost, a šećer na kraju je preljev od voća kojim dajete vlastiti pečat ovoj slastici. Cronutse možete puniti kremama ili ih rezati i poput slatkog sendviča obogatiti voćem.

Donosimo vam recept za jednostavne cronutse s preljevom od limuna koji će vas osvojiti na prvu.

Potrebno vam je:

  • Lisnato tijesto
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka
  • Pola šalice šećera u prahu
  • Limun
  • Ulje

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte pola šalice šećera u prahu, žlicu mlijeka, žlicu soka od limuna i žlicu naribane korice limuna.
  2. Razvaljajte lisnato tijesto i premažite ga razmućenim jajem.
  3. Presavinite tijesto tako da dobijete tri sloja.
  4. Izrežite krugove i u sredini svakog kruga napravite rupu.
  5. Pecite u dubokom ulju dok cronutsi ne dobiju zlatnu boju.
  6. Pustite ih da se ohlade, a zatim ih umočite u mješavinu šećera, mlijeka, limunovog soka i korice.
  7. Za dekoraciju možete posipati s još malo limunove korice.

Cijeli postupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.