gastro postao
Kolač s okusom najpoznatijeg američkog sendviča priprema se brzo, a nestaje još brže.
Mrvičasti kolač za koji vam je potreban tek fini domaći džem od najdražeg voća, kikiriki maslac i malo vremena. Pripremite tijesto u koje ćete ubaciti koju žlicu kikiriki maslaca, a zatim tijesto premažite omiljenim džemom. Pospite mrvičastim tijestom i kikirikijem pa za nekoliko minuta uživajte u sjajnom desertu. Ove crumble pločice mogu biti savršen doručak za van kao i odlična grickalica za djecu i odrasle.
Potrebno vam je:
- 2 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 12 žlica maslaca
- 1 šalica šećera
- 1 jaje
- 1 šalica maslaca od kikirikija
- 1 šalica džema
- 1 šalica kikirikija
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U posebnoj posudi miksajte maslac i šećer.
- Kada ste ih dobro povezali, dodajte kikiriki maslac i miksajte još kratko.
- Na kraju dodajte jaje i izmiksajte, a zatim ubacite suhe sastojke pa ih sve dobro pomiješajte.
- Prebacite veći dio dobivenog tijesta u kalup i dobro ga utisnite u dno.
- Pecite oko 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice i premažite džemom.
- Naribajte ostatak tijesta po džemu i pospite sjeckanim kikirikijem.
- Pecite još oko 20 minuta pa narežite na kockice i poslužite ohlađeno.
Dobar tek!