Špajza 02. ožujka 2024.

Kako napraviti još hrskavije tijesto za pitu

pita
Pita od bundeve s krskavom koricom foto: Angele Kamp/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Nećeš vjerovati gdje se krije tajna finog, hrskavog tijesta za pite koja će vas učiniti pravim pita majstorom...

Jednostavan trik kojim ćete postići još hrskavije tijesto na omiljenim pitama krije se u keksima. Uz sjajno punjenje od jabuka, šumskog voća ili bundeva, najbolje će se složiti hrskava podloga zahvaljujući kojoj će svaka pita biti još bolja!

 

Starinska pita od sira Možda vas zanima... Od viška svježeg sira napravi starinsku pitu Kolumne

 

slana pita s piletinom i povrćem | Author: Rob Wicks/Unsplash Slatka ili slana? Nebitno, važno da je tijesto hrskavo, a ne gnjecavo foto: Rob Wicks/Unsplash

Usitnjeni keksi za hrskavu pitu

Da biste pripremali najukusnije pite, kod valjanja tijesta površinu pospite usitnjenim keksima umjesto brašnom. Koristite kekse koje najviše volite, one od zobenih pahuljica, čokoladne ili ostatak domaćih od kakvog slavlja. Usitnite ih u blenderu dok ne dobijete mrvice pa ih pospite po podlozi. Razvaljajte tijesto kako bi se keksi uhvatili i prebacite ga u kalup.

Ostane li vam keksa, uvijek ih možete posipati po vrhu nadjeva kako bi dobili još jednu novu i neodoljivu komponentu.

 

michelle obama Možda vas zanima... Pita od jabuka Michelle Obame peče se čak 3 sata! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.