gastro postao
Zdrava veganska krem juha s graškom i curryjem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 425
Potrebno vam je
- 250 g grašak zeleni, u zrnu
- 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 0.50 mala žlica curry
- 0.50 mala žlica đumbir, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 100 ml zobeno vrhnje
- 60 ml kokosovo mlijeko
- voda
- matovilac
Priprema
- Luk nareži na sitne komadiće, režanj češnjaka zgnječi.
- Grašak kuhaj 5 minuta u dosta posoljenoj vodi, neka bude slana skoro kao more, jer će tako grašak očuvati svoju lijepu zelenu boju. Ocijedi grašak te ga isperi pod mlazom hladne vode te stavi na stranu.
- Zagrij maslinovo ulje pa dodaj curry na vruće ulje da zamiriše, zatim sjeckani luk te posoli. Pirjaj nekoliko minuta pa ubaci zgnječeni češnjak te još kratko pirjaj dok češnjak ne pusti miris.
- Dodaj 200 g graška (preostalih 50 g sačuvaj za dekoraciju) te pirjaj nekoliko minuta da se svi sastojci povežu, a zatim dodaj zobeno vrhnje i kokosovo mlijeko. Prokuhaj ponovno nekoliko minuta, zatim makni s vatre, dodaj ½ žličice svježeg đumbira i izmiksaj juhu štapnim mikserom. Doradi okus solju ako je potrebno. Ukoliko ti se juha čini pregusta, možeš dodati vode ili još zobenog vrhnja ili kokosovog mlijeka.
- Vrati izmiksanu juhu na vatru još nekoliko minuta, a zatim makni s vatre i prije nego li ćeš je poslužiti pusti da malo odstoji da se prožmu okusi.
Zdrava veganska krem juha s graškom i curryjem
Izvor Zdrava Krava