gastro postao
Posljednje nam je otkriće ovaj jednostavan čips iz pećnice...
Za samo 25 minuta pripremit ćete zanimljivu grickalicu namijenjenu ljubiteljima avokada, a vjerujemo da će osvojiti i srca svih skeptika.
Idealan je za posluživanje na ljetnim zabavama, a odlično pristaje uz različite dipove od vrhnja ili rajčice.
Sastojci:
- 1 veliki zreli avokado
- 1 žlica limunovog soka
- 75 g naribanog parmezana
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice mješavine talijanskih začina
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim prekrijte papirom za pečenje.
- U posudici zgnječite avokado vilicom. U glatku smjesu umiješajte sve ostale sastojke. Posolite i popaprite po ukusu.
- Uz pomoć male žličice prenesite smjesu na lim i ostavite 5-6 cm prostora između svake kuglice.
- Pecite 15-18 minuta, sve dok krekeri ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
- Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije serviranja.
Sretno grickanje!