Recepti 17. srpnja 2018.

Danas isprobajte hrskavi čips od avokada

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Posljednje nam je otkriće ovaj jednostavan čips iz pećnice...

Za samo 25 minuta pripremit ćete zanimljivu grickalicu namijenjenu ljubiteljima avokada, a vjerujemo da će osvojiti i srca svih skeptika. 

Idealan je za posluživanje na ljetnim zabavama, a odlično pristaje uz različite dipove od vrhnja ili rajčice. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća ledena kava s kokosom i avokadom Recepti

 

Sastojci:

  • 1 veliki zreli avokado
  • 1 žlica limunovog soka
  • 75 g naribanog parmezana
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice mješavine talijanskih začina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim prekrijte papirom za pečenje.
  2. U posudici zgnječite avokado vilicom. U glatku smjesu umiješajte sve ostale sastojke. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Uz pomoć male žličice prenesite smjesu na lim i ostavite 5-6 cm prostora između svake kuglice.
  4. Pecite 15-18 minuta, sve dok krekeri ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
  5. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije serviranja.

Sretno grickanje!

 

Možda vas zanima... Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.