Recepti 17. srpnja 2018.

Danas isprobajte hrskavi čips od avokada

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Posljednje nam je otkriće ovaj jednostavan čips iz pećnice...

Za samo 25 minuta pripremit ćete zanimljivu grickalicu namijenjenu ljubiteljima avokada, a vjerujemo da će osvojiti i srca svih skeptika. 

Idealan je za posluživanje na ljetnim zabavama, a odlično pristaje uz različite dipove od vrhnja ili rajčice. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća ledena kava s kokosom i avokadom Recepti

 

Sastojci:

  • 1 veliki zreli avokado
  • 1 žlica limunovog soka
  • 75 g naribanog parmezana
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice mješavine talijanskih začina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim prekrijte papirom za pečenje.
  2. U posudici zgnječite avokado vilicom. U glatku smjesu umiješajte sve ostale sastojke. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Uz pomoć male žličice prenesite smjesu na lim i ostavite 5-6 cm prostora između svake kuglice.
  4. Pecite 15-18 minuta, sve dok krekeri ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
  5. Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije serviranja.

Sretno grickanje!

 

Možda vas zanima... Ceviche: Brancin i avokado ljube se na hrskavom tostu Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.