Recepti 05. veljače 2021.

Danas je Svjetski dan Nutelle! Počasti se prikladnim slasticama...

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularan namaz od lješnjaka danas slavi svoj dan!

Nutella na žlicu, na kruhu, u palačinkama ili možda u keksima? Za sve ljubitelje ovog čokoladnog namaza, zasigurno jedno od najtežih pitanja! Mi biramo sve, a u nastavku ti predlažemo nekoliko neodoljivih, jednostavnih recepata s Nutellom, kako bi proslavila ovaj dan na najbolji mogući način.

Nutella je prvi put predstavljena u Italiji 1964. godine i s razlogom je danas omiljeni namaz na svijetu! Popularnost proizvoda obilježava se svjetskim danom Nutelle, koji se slavi od 2007. godine. Namaz od kakaa i lješnjaka proizvodi talijanska tvrtka za slatkiše Ferrero, a točan recept strogo je čuvana tajna! Prema ambalaži glavni sastojci su lješnjaci, šećer, biljna ulja i kakao.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

  • Slasni mrvičasti kolač s Nutellom

Mrvičasta prhka podloga s maslacem, punjena nadjevom od lješnjaka i čokolade, posuta s još malo prhkog tijesta i pečena do savršenstva! Ovaj mrvičasti kolač s Nutellom hrskava je i ukusna poslastica koja provjereno nestaje s tanjura u tren oka! Jednostavna je, popis sastojaka je kratak, a sve što ti je potrebno jest jedna veća posuda za miješanje tijesta. Drugim riječima, nećeš se mučiti ni oko pripreme, a ni sa suđem! 
 

Mrvičasti kolač s Nutellom Možda vas zanima... Mrvičasti kolač s Nutellom gotov je u tren oka! Recepti

 

  • Hrskave rolice s Nutellom

Omiljeni okusi pohanog kruha u kombinaciji s Nutellom, prženi na maslacu i posuti šećerom – može li bolje? Za sve ljubitelje Nutelle i slastica, imamo savršeno hrskavi i ukusan recept! Ove rolice s Nutellom je zaista jednostavno napraviti, gotove su u 15 minuta, a savršene su za doručak, gablec ili kao desert. 

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi hrskave rolice s krem namazom Recepti

 

  • Nutella keksi od samo četiri sastojka

Donosimo ti recept za keksiće čija priprema i pečenje traju samo deset minuta! Ako ti je dosadilo mazanje Nutelle na kruh, ili potajno jedenje žlicom, pripremi ove brzinske kekse od samo četiri sastojka. Od jedne ćeš smjese, za samo desetak minuta, napraviti 18 keksića!

 

Možda vas zanima... Keksići s Nutellom od samo četiri sastojka Recepti

 

  • Sočni Nutella brownies

Rijetko što može nadmašiti sočne Nutella brownies i čašu mlijeka. Ove će čokoladne kocke ekspresno nestati s tanjura, vrlo vjerojatno i prije nego se u potpunosti stignu ohladiti!

 

Možda vas zanima... Brownies s Nutellom za najveće sladokusce Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.