Recepti 13. listopada 2014.

Desert od bobica s kremom od mascarponea

Desert od bobica s kremom od mascarponea
gastro postao gastro.24sata.hr
Voće za ovaj ukusan desert izaberite ovisno o godišnjem dobu i svom osobnom ukusu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 250 g jagode
  • 250 g maline
  • 150 g kupine
  • 100 g ribiz, crveni
  • 100 g ribiz, crni
  • 4 žlica cassis liker
  • 250 g mascarpone
  • 2 žlica vanilin šećer
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 2 žlica liker od naranče
  • 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • šećer, u prahu
  • pistacije

Priprema

  1. Jagode očistite i oprerite, a one veće prepolovite. Maline i kupine očistite i također operite. Voće stavite u cjedilo da se dobro ocijedi i promiješajte u posudi.
  2. Ribize natrgajte, oprerite i zajedno sa želeom od ribiza usitnite u mikseru. Procijedite kroz cjedilo i pomiješajte s Cassis likerom.
  3. Pire od ribiza pomiješajte s jagodama, malinama i kupinama, pokrijte i stavite na nekoliko minuta u hladnjak.
  4. Za kremu, pomiješajte mascarpone, vanilin šećer, sitno naribanu narančinu koru, ocijeđen narančin sok i liker od naranče.
  5. Kremu od mascarponea raspodijelite u staklene čaše te na kremu stavite salatu od bobica. Na bobice raspodijelite šlag od vrhnja, posipajte šećerom u prahu i nasjeckanim pistacijama te servirajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.