gastro postao
Voće za ovaj ukusan desert izaberite ovisno o godišnjem dobu i svom osobnom ukusu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 250 g jagode
- 250 g maline
- 150 g kupine
- 100 g ribiz, crveni
- 100 g ribiz, crni
- 4 žlica cassis liker
- 250 g mascarpone
- 2 žlica vanilin šećer
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 2 žlica liker od naranče
- 2 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- šećer, u prahu
- pistacije
Priprema
- Jagode očistite i oprerite, a one veće prepolovite. Maline i kupine očistite i također operite. Voće stavite u cjedilo da se dobro ocijedi i promiješajte u posudi.
- Ribize natrgajte, oprerite i zajedno sa želeom od ribiza usitnite u mikseru. Procijedite kroz cjedilo i pomiješajte s Cassis likerom.
- Pire od ribiza pomiješajte s jagodama, malinama i kupinama, pokrijte i stavite na nekoliko minuta u hladnjak.
- Za kremu, pomiješajte mascarpone, vanilin šećer, sitno naribanu narančinu koru, ocijeđen narančin sok i liker od naranče.
- Kremu od mascarponea raspodijelite u staklene čaše te na kremu stavite salatu od bobica. Na bobice raspodijelite šlag od vrhnja, posipajte šećerom u prahu i nasjeckanim pistacijama te servirajte.