Recepti 05. lipnja 2015.

Desert s jagodama

Desert s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Žuta krema

  • 2 žutanjka
  • 2 žlica šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 5 dl mlijeka

Voćna krema

  • 2 bjelanjka
  • 14 dag šećera
  • 20 dag jagoda

Podloga

  • 20 dag Petit Beurre keksa

Priprema

  1. ŽUTA KREMA: U 2 žumanjka dodati 2 žlice šećera i 1 vanilin šećer, miksati, a zatim dodati žlicu brašna (ne vrhom punu). Dobro izraditi i zaliti s pola litre mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne.
  2. VOĆNA KREMA: U dva bjelanjka dodati prstohvat soli i mikserom miješati dok se ne dobije snijeg. Postupno, neprekidno miješajući mikserom, dodati 14 dkg šećera. Kad je snijeg dovoljno čvrst dodati 15-20 dkg narezanih jagoda ili nekog drugog voća (maline, kupine, ribiz i sl). Miješati mikserom dok se voće ne usitni.
  3. Na dno zdjele složiti 20 dkg izlomljenih Petit Beurre keksa i zaliti žutom kremom. Keksi će upiti kremu, a potom preko svega staviti voćnu kremu od bjelanjaka. Ukrasiti narezanim jagodama.
  4. Desert možete poslužiti i u čašama, a umjesto keksa možete koristiti piškote ili domaći biskvit. Bjelanjke za voćnu kremu možete pripremiti i kao šaum (s kuhanim šećernim sirupom), ukoliko nemate povjerenja u svježinu jaja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.