gastro postao
Slasni medaljoni od slanutka sjajna su i hrskava ideja za divan ručak
Pileće medaljone slobodno zamijenite ovima od slanutka pa oduševite svoje ukućane. Dodati im možete začine poput peršina i vlasca ili pak drugo povrće poput ribane mrkve, luka ili celera. Igrajte se omiljenim dodacima, ispecite u pećnici pa uživajte u sjajnom hrskavom ručku. Medaljone poslužite uz kakav dobar umak, povrće ili pomfrit.
Potrebno vam je:
- 5 žlica krušnih mrvica
- 5 žlica zobenih pahuljica
- 1 konzerva slanutka
- 1 žličica soli
- Prstohvat kima
- Prstohvat češnjaka u prahu
- Papar
Priprema:
- Zobene pahuljice ubacite u blender i usitnite ih.
- Istresite ih iz blendera i spremite za poslije.
- U blender zatim ubacite slanutak, dvije žlice tekućine od slanutka i začine.
- Još dvije žlice tekućine od slanutka pomiješajte s polovicom usitnjenih pahuljica.
- Miksajte dok se u blenderu ne oblikuje kugla i postepeno dodajte još brašna.
- Izvadite iz blendera, oblikujte manje zalogaje, uvaljajte u krušne mrvice pa pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!