Recepti 17. prosinca 2016.

Domaći fast food: Hrskavi medaljoni od slanutka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni medaljoni od slanutka sjajna su i hrskava ideja za divan ručak

Pileće medaljone slobodno zamijenite ovima od slanutka pa oduševite svoje ukućane. Dodati im možete začine poput peršina i vlasca ili pak drugo povrće poput ribane mrkve, luka ili celera. Igrajte se omiljenim dodacima, ispecite u pećnici pa uživajte u sjajnom hrskavom ručku. Medaljone poslužite uz kakav dobar umak, povrće ili pomfrit.

Potrebno vam je:

  • 5 žlica krušnih mrvica
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat kima
  • Prstohvat češnjaka u prahu
  • Papar

Priprema:

  1. Zobene pahuljice ubacite u blender i usitnite ih.
  2. Istresite ih iz blendera i spremite za poslije.
  3. U blender zatim ubacite slanutak, dvije žlice tekućine od slanutka i začine.
  4. Još dvije žlice tekućine od slanutka pomiješajte s polovicom usitnjenih pahuljica.
  5. Miksajte dok se u blenderu ne oblikuje kugla i postepeno dodajte još brašna.
  6. Izvadite iz blendera, oblikujte manje zalogaje, uvaljajte u krušne mrvice pa pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.