Recepti Male tajne velikog chefa 01. travnja 2020.

Donosimo ti 3 načina kako najbolje iskoristiti piletinu!

foto: Kolaž fotografija

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uobičajena su jela s piletinom svima već pomalo dosadila, zbog čega smo ti odlučili začiniti kuhinju s nekoliko novih recepata.

Osim što je ukusna i jednostavna za pripremu, piletinu možeš pripremati na razne načine. Ako ti je ponestalo ideja, donosimo ti tri netipična, ali ukusna recepta s piletinom, namijenjenih za svaku priliku. U slast!

1. Pileći wok

Priprema hrane u woku iznimno je brza i zabavna, a u njemu možeš kuhati i piletinu. Ovo je jedno od najjednostavnijih jela koje možeš spravljati u woku, a važno je da sve sastojke narežeš na kockice jednake veličine.

 | Author: Perutnina Ptuj foto: Perutnina Ptuj

Sastojci:

  • 400 g PP Natur pilećeg mesa (file ili medaljoni)
  • 50 g mladog luka
  • 50 g crvenog luka
  • 10 g češnjaka
  • 6 g naribanog đumbira
  • 50 g badema (grubo kosani)
  • 10 g sezama
  • 5 g chilli umaka (Sriracha)
  • 0,1 l soja umaka
  • 5 g rižina brašna
  • 100 g basmati riže
  • sol, papar, sezamovo ulje

Priprema:

  1. Meso i povrće nareži na kockice jednake veličine i začini. 
  2. Prvo poprži piletinu u prigodnoj tavi (woku) na sezamovom ulju, izvadi meso na stranu i na istoj masnoći kratko poprži povrće, češnjak, đumbir, bademe i sjemenke sezama.
  3. Vrati piletinu u povrtnu bazu, podlij sve sa soja sosom, chilli umakom i vodom, ili još bolje, pilećim/povrtnim temeljcem te pospi rižinim brašnom.
  4. Kratko kuhaj dok se sastojci ne povežu. Jelo posluži s kuhanom basmati rižom.

2. Hrskavi pileći slideri

Ako voliš mini burgere, onda je ovo idealan recept za tebe. Ono što će te očarati kod ovog jela jesu hrskavi sastojci i sočna piletina u sweet chilli umaku. Pogledaj kako u samo nekoliko jednostavnih koraka možeš pripremiti ukusan obrok za svoje ukućane!

 | Author: Perutnina Ptuj foto: Perutnina Ptuj

Sastojci:

  • 400 g PP Natur pilećeg filea
  • 40 g miješane lisnate salate
  • 8 kom manjih brioche peciva
  • 20 g maslaca
  • 2 kom jaja
  • 40 g kukuruznih pahuljica (samljeti u blenderu)
  • 5 g senfa
  • 10 g sweet chilli umaka
  • 50 g cherry rajčica
  • 10 g balzamičnog octa
  • 10 g Magic dust začina Kotanyi
  • sol, papar, ulje

Priprema:

  1. PP Natur piletinu nareži na deblje medaljone (iz jednih pilećih prsa možeš dobiti 4 odgovarajuća medaljona). Nakon toga ih začini i paniraj - prvo u jaja, pa u mljevene kukuruzne pahuljice.
  2. Meso stavi u ''pleh'' na papir za pečenje i prelij s malo ulja po svakom medaljonu. Peci 25 minuta u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa.
  3. Za to vrijeme, pripremi sve dodatke za sastavljanje. Operi i posuši salatu, poveži senf i ketchup, nareži rajčice na tanke ploške i mariniraj ih u balzamičnom octu. Brioche ili mliječno pecivo prereži popola te ih na prigodnoj tavi na maslacu s unutarnje strane malo zapeci.
  4. Za kraj jelo složi redom; pecivo, umak, pohani medaljon, salata, marinirane rajčice, umak i poklopi ih ''poklopcem'' od peciva. Kako bi svi sastojci ostali na mjestu prilikom serviranja, svaki slider probodi čačkalicom po sredini.

3. Pileća krem juha

Ima li što ukusnije od domaće pileće juhe? Ovaj jednostavan recept zadovoljit će i najizbirljivije članove obitelji.

 | Author: Perutnina Ptuj foto: Perutnina Ptuj

Sastojci:

Priprema:

  1. Na vatri zagrij maslinovo ulje te dodaj luk. Kuhaj ga dok ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
  2. Zatim dodaj poriluk i kuhaj tri minute. Nakon toga stavi isjeckana PP Natur pileća prsa bez kože, pileći temeljac i bilje. Kada prokuha, smanji vatru i kuhaj sve dok piletina ne omekša.
  3. Kada omekša, lonac ukloni s vatre te štapnim mikserom usitni sve sastojke. Glatko dobivenu smjesu začini solju i paprom te ju kuhaj na laganoj vatri oko 5 minuta.
  4. Za kraj dodaj mlijeko te kuhaj još 2 minute. Juhu ukrasi peršinom.

Dobar tek!

Za pripremu ovih jela potraži proizvode Perutnine Ptuj, poznate po kvaliteti, domaćem uzgoju i kontroliranoj proizvodnji.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.