Recepti 13. prosinca 2016.

Dosegnite savršeno sočnu čokoladnu pavlovu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povremeno se dobro počastiti ovakvim kremastim, sočnim, čistim užitkom!

Pavlovu možete raditi u bilo koje doba godine. Odlična je sa sezonskim voćem, kremama, ali i s vrućom čokoladom. Poslastica koju smo vam pripremili oduševit će sve, od najmlađih do najstarijih! 

Sastojci:

  • 4 bjelanca sobne temperature
  • 1/4 šalice tamnog smeđeg šećera
  • 3/4 šalice fino mljevenog šećera
  • Prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice tamnog, nezaslađenog kakaa
  • 2 šalice šlaga
  • Tamna čokolada za ukrašavanje

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
  2. Na pari miješati pjenjačom bjelanca, šećer i sol; miješati oko 3 minute - dok se šećer ne rastopi
  3. Maknuti s pare i miksati na srednjoj brzini oko 8 minuta (dok se ne počnu stvarati "vrhovi")
  4. Umutiti vaniliju i lagano dodavati kakao
  5. Na papir za pečenje izliti dobivenu smjesu (nacrtati krug od otprilike 20 cm na sredini papira i na njega ravnomjerno rasporediti smjesu - ne pretanko jer se tijekom pečenja još raširi)
  6. Peći sat vremena, izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi
  7. Premazati ravnomjerno napravljenim šlagom ostavljajući rub od 1 cm
  8. Ukrasiti naribanom čokoladom

Poslužite uz vruću čokoladu ili topli kakao i uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.