gastro postao
Povremeno se dobro počastiti ovakvim kremastim, sočnim, čistim užitkom!
Pavlovu možete raditi u bilo koje doba godine. Odlična je sa sezonskim voćem, kremama, ali i s vrućom čokoladom. Poslastica koju smo vam pripremili oduševit će sve, od najmlađih do najstarijih!
Sastojci:
- 4 bjelanca sobne temperature
- 1/4 šalice tamnog smeđeg šećera
- 3/4 šalice fino mljevenog šećera
- Prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice tamnog, nezaslađenog kakaa
- 2 šalice šlaga
- Tamna čokolada za ukrašavanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
- Na pari miješati pjenjačom bjelanca, šećer i sol; miješati oko 3 minute - dok se šećer ne rastopi
- Maknuti s pare i miksati na srednjoj brzini oko 8 minuta (dok se ne počnu stvarati "vrhovi")
- Umutiti vaniliju i lagano dodavati kakao
- Na papir za pečenje izliti dobivenu smjesu (nacrtati krug od otprilike 20 cm na sredini papira i na njega ravnomjerno rasporediti smjesu - ne pretanko jer se tijekom pečenja još raširi)
- Peći sat vremena, izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi
- Premazati ravnomjerno napravljenim šlagom ostavljajući rub od 1 cm
- Ukrasiti naribanom čokoladom
Poslužite uz vruću čokoladu ili topli kakao i uživajte!