Recepti 13. listopada 2014.

Doughnuts

Doughnuts
gastro postao gastro.24sata.hr
Američka verzija krafni u ovoj verziji obogaćena bademima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 714

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g kvasac, svježi
  • 80 g šećer, kristal
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g maslac, neslani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g marcipan
  • 0.50 mala žlica sol
  • 100 g šećer, u prahu
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica tamni rum
  • 3 žlica listići badema
  • 1 l ulje suncokretovo

Priprema

  1. Prosijte brašno u posudu i u sredini načinite udubinu. U nju razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i mlakog mlijeka, pa zamijesite kvas. Neka se diže 15 min.
  2. Otopite maslac, dodajte mu jaja, preostali šećer, marcipan i sol, pa miješajte u pjenušavu smjesu. Dodajte je kvascu i s preostalim brašnom zamijesite tijesto. Tucite ga da postane rahlo. Neka se diže 30 min.
  3. Narežite tijesto na komadiće teške 5 dag i oblikujte ih u kugle. Kroz svaku probušite kuhačom otvor, pa ga drškom proširite da se tijesto ne spoji.
  4. Neka se kolutići dižu još 15 min.
  5. Masnoću za prženje zagrijte na 175 stupnjeva C. Spuštajte u nju po 4-5 kolutića i pržite s obije strane da postanu smeđi i hruskavi.
  6. Pomiješajte šećer u prahu s rumom i bjelanjkom, pa malo ohlađene kolutiće premažite tom caklinom. Pospite listićima badema.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.