Recepti 20. siječnja 2019.

Egzotična verzija klasika: Pavlova s kivijem i marakujom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za popularnu Pavlovu tortu u nešto egzotičnijem izdanju.

Pavlova je jedna od najpoznatijih slastica na svijetu. Ime je dobila po poznatoj ruskoj balerini, Anni Pavlovoj, no na nju jednaka prava polažu Australci i Novozelanđani i dugi se niz godina oko toga prepiru. Naime, i jedni i drugi tvrde da je to upravo njihov nacionalni desert i kreacija!

 

Možda vas zanima... Dobitna kombinacija: Čokoladna Pavlova od jagoda Recepti

 

Čiji god da je, ovaj kolač česti je gost na stolovima diljem svijeta. Izvana hrskavo, iznutra meko tijesto, ukrašeno oblačastim tučenim slatkim vrhnjem i voćem uvijek su dobitna kombinacija. U originalu se ukrašavala uglavnom jagodama i kivijem, no možete upotrijebiti bilo koje voće, samo pustite mašti na volju.

Potrebno vam je:

  • 6 bjelanjaka
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera
  • 4 kivija
  • 200 g marakuje
  • 1.5 šalica šećera

 

Možda vas zanima... Apsolutna kraljica ljeta: Pavlova s malinama Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120°C.
  2. Na lim stavite papir za pečenje. Istucite bjelanjke, dodajte 1.5 šalicu šećera i miksajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte vaniliju. Žlicom prebacite na lim.  Pecite oko 40 min i ostavite u otvorenoj pećnici da se ohladi.
  3. Istucite slatko vrhnje i žlicu šećera te stavite biskvit na papir. Premažite šlagom pa dodajte kriške kivija i pulpu marakuje.

Uslast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.