Recepti 13. listopada 2014.

Engleski muffini

Engleski muffini
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite savršene muffine za doručak po engleskom receptu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1227

Potrebno vam je

  • 2.50 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 0.50 šalica integralno brašno
  • 4 žlica sojino brašno (punomasno)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 žlica prašak za pecivo bez aluminija
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 šalica sušeno voće
  • 2 šalica sojino mlijeko
  • 0.50 šalica javorov sirup
  • 0.50 šalica ulje kukuruzno
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 kom limunova korica
  • 25 ml limunov sok

Priprema

  1. Ogulite i naribajte jabuku. Zasebno pomiješajte suhe, a zasebno tekuće sastojke (prvo stavite 1½ šalicu mlijeka, a još ½ ostavite za naknadno dodavanje, ako bude potrebe). Tekuće sastojke možete i izmiksati, da se bolje prožmu.
  2. U posudi drvenom žlicom sve lagano pomiješajte, ali nemojte miješati suviše dugo i žustro jer će muffini biti žilavi i neće se lijepo dignuti. Smjesa mora kliziti sa žlice.
  3. Nauljite kalupiće (za 12 muffina) ili u njih stavite papirnate košarice. Napunite do vrha.
  4. Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta, ili dok vam vrh drvenog štapića, kad ubodete tijesto, ne ostane suh. Ne otvarajte pećnicu prvih 20 minuta pečenja.

Izvor Iz kuharice Doručak Dunje Gulin, Planetopija.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.